Chp'li Ağbaba: Akp, Türkiye'yi Savaşa Sürüklüyor

Chp'li Ağbaba: Akp, Türkiye'yi Savaşa Sürüklüyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak ve Suriye’deki askeri operasyon düzenleme tezkeresine ilişkin "AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor. Mehmetçiğin başına bir şey gelirse...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Irak ve Suriye’deki askeri operasyon düzenleme tezkeresine ilişkin "AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor. Mehmetçiğin başına bir şey gelirse dün tezkereye evet diyenler sorumludur." dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, hükümete Irak ve Suriye’ye yönelik askeri operasyon yetkisi veren Başbakanlık tezkeresinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini eleştirdi. Tezkerenin muğlak ifadelerle dolu olduğunu belirten Ağbaba, bununla birlikte tezkerenin çıkarılma amacı olarak yansıtılan IŞİD’in metinde bir kez geçtiğine dikkat çekti. Tezkerenin amacının IŞİD değil Suriye rejimini devirmek olduğunu vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: "Şimdi aynı AKP hükümeti IŞİD’e karşı tezkereyi Meclis'ten geçirdi. Hem militanlara kucak açacaksın hem de savaş ilan edeceksin. Tezkere muğlak ifadelerle dolu ve amacı belli olmayan nitelikte. Suriye’ye yönelik operasyonlara kapı aralanması için hazırlanmış bir tezkeredir. Zira defalarca Suriye rejimi denilmesine rağmen sadece 1 kez IŞİD kelimesi geçmiştir. AKP’nin amacı IŞİD’le mücadele değil, Suriye’ye müdahaledir. Suriye’deki rejimi devirmektir. Akacak kanda AKP ve MHP’nin parmağı olacaktır. AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor. Mehmetçiğin başına bir şey gelirse dün tezkereye evet diyenler sorumludur. Mehmetçiği batağa sürüklemek için hazırlanmış bir tezkeredir."

IŞİD gibi eli kanlı bir terör örgütünün büyümesinin sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu savunan Ağbaba, IŞİD militanlarının Türkiye’de eğitildiğini, örgüt mensuplarının Türkiye’deki hastanelerde tedavi edildiğini ifade etti. Ağbaba, "Sen kendi ülkende örgütün elebaşlarını eğiteceksin, hastanelerde tedavi ettireceksin, otobüslerle yeni militan turlarını görmeyeceksin, tırlarla silah göndereceksin sonra da bu örgüt neden bu kadar büyüyüp gelişti diye başkalarına soracaksınız. Kusura bakmasınlar Türkiye’de yaşayan hiç kimse artık bu ucuz politikalara inanmıyor. IŞİD Kürdü, Türkü, Ezidisi herkesi katlediyor. Hükümetin çok dikkatli olması gerekiyor. Kimlikleri ne olursa olsun bunlar katildir. IŞİD için tezkere bile çıkardık diyenler en başta bu örgütün Türkiye bağlantılarını sona erdirmelidir." ifadelerini kullandı.

Partisinin mültecilere yönelik yardım çalışmalarına da değinen Ağbaba, "Daha önce IŞİD belasından kaçan Yezidileri ziyaret ederek yardım götürdük. Daha sonra Suruç’a giderek Kobani’den Türkiye’ye kaçan Kürtlerin yanında olduk. Onların dertlerini dinledik. Yaşam koşullarını gördük. Yardım götürdük. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili gözlemlerimizi raporlaştırarak kamuoyuyla paylaştık. Önümüzdeki günlerde ise yine Kadıköy ve Şişli Belediyelerimiz tarafından toplanan yardımları Türkmenlere ulaştıracağız. CHP her yerde. CHP ezilen, haksızlığa uğrayan, dışlanan, yardıma ihtiyacı olan herksin yanında olmaya çalışıyor. Suruç’ta bir insanlık dramı yaşanıyor. Bölgeye devlet henüz el uzatmamış. Çok büyük sorunlar var." değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.