CHP'den jet yanıt: Biz hazırız

CHP'den jet yanıt: Biz hazırız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin parti grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısına CHP'den yanıt geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Hodri meydan diyoruz. Biz her zaman hazırız" ifadesini kullandı.

NTV canlı yayınında konuşan Tezcan, şunları söyledi:

"Biz varız, Cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de erkene alınabilir. Türkiye’nin esaslı ve ciddi bir sorunları var. Bu sorunların tek bir sebebi var tek adam rejimi. Tek adam rejimini göndermenin yolu sandıktır. Erken seçime hazır olduğumuzu söylemiştik, erken seçime hazırız. Türkiye'yi bu sıkışmışlıktan çıkarmanın yolu seçimdir, CHP buna hazır. Tek adam koalisyonunun lideri Erdoğan ne diyecek merakla bekliyoruz. Türkiye bu problemi ancak milletin kararıyla çözecektir."

Seçim tarihine ilişkin öneriyi değerlendiren Tezcan, “Seçim 26 Ağustos'ta da olabilir, bir hafta öncesi ya da sonrası da mümkün; seçim tarihi tartışılabilir” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

"Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi bu şartlarda mümkün değil." diyen MHP Lideri Bahçeli, "26 Ağustos 2018'de hem Cumhurbaşkanı hem milletvekili seçimi en makul yoldur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.