CHP'de Ünal dönemi

CHP'de Ünal dönemi

CHP Konya İl Başkanlığı'nın olağan kongresi yapıldı. Genel kurulda 5 isim başkanlık için yarıştı. Yarışta ipi Mehmet Ali Ünal göğüsledi. Genel kurulda 184 oy alan Mehmet Ali Ünal, CHP Konya İl Başkanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı'nın olağan kongresi yapıldı. Davullarla zurnalarla geçen il olağan kongresi, tüm ilçelerden gelen delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrede Mehmet Ali Ünal, İsmail Ünsal, Hasan Pektekin, Bekir Yetiştirici ve Özdoğan Çaylak il başkanlığı için yarıştı. En yüksek oyu İş adamı Mehmet Ali Ünal aldı. Ünal, seçimlerde 184 oy alırken, İsmail Ünsal, 144 oy aldı. Hasan Pektekin en çok oy alan üçüncü isim olurken, mevcut il başkanı Bekir Yetiştirici 15 oy aldı. Sonuçlara göre CHP'nin yeni İl Başkanı Mehmet Ali Ünal oldu.

MEHMET ALİ ÜNAL'A TEBRİK

Seçimleri değerlendiren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “Dün gerçekleştirdiğimiz 35. olağan il kongremizi büyük bir olgunluk içerisinde, bir demokratik yarışın nasıl yapılması gerektiğini herkese göstererek tamamlamış olmakla mutluyuz, gururluyuz. 31 ilçemizden gelerek sabah saatlerine kadar parti görevlerini yapmak için çaba harcayan kadın erkek her yaştan değerli delegelerimizi ve partililerimize teşekkür ediyorum. Beş il başkan adayımızın yarıştığı kongrede ipi göğüsleyen Sayın Mehmet Ali Ünal ve ekibini kutluyorum, başarılar diliyorum. Diğer adaylarımız İsmail Ünsal, Özdoğan Çaylak, Bekir Yetiştirici, Hasan Pektekin ve ekip arkadaşlarına bu centilmen yarışı anlamlı kıldıkları için teşekkür ediyorum. Görevi devredecek İl Başkanımız Bekir Yetiştirici ve çalışma arkadaşlarına 1 yıla yaklaşan özverili hizmetleri için şükran duygularımı sunuyorum. Kongre sonuçlarının ülkemiz, partimiz, insanımız ve Konyamız için iyilikler üretmesini yürekten diliyorum. Bugünden itibaren hepimizin, seçilen İl Başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte ülkemiz ve insanımızın gerçek ihtiyacı olan CHP iktidarına ulaşabilmek için olanca gücümüzle çalışacağımız inancı ile tüm partililerime saygılar sunuyorum” dedi.

MEHMET ALİ ÜNAL KİMDİR?

1944 yılında Antalya'nın Akseki İlçesi Güzelsu kasabasında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da tamamlayan Ünal, 1970 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Konya Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde kısım amiri olarak çalışma hayatına atıldı. 1974-75 yılları arasında YSE 7. Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 1975 yılından bu yana inşaat sektörü ile uğraşan Ünal, 2002 yılında Mehmet Ali Ünal İnşaat Taahhüt şirketini kurdu. Mehmet Ali Ünal, 26 yaşında CHP'nin il teşkilatı üyesidir. 1964 yılında CHP İstanbul Beşiktaş ilçesi Gençlik Kolu Başkanlığı görevinde bulunanan Ünal, evli ve 3 çocuk babası.

AHMET SÜTCÜ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum