Chp Tunceli İl Başkanlığında Görev Değişimi Yapıldı

Chp Tunceli İl Başkanlığında Görev Değişimi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt ve il yönetiminin istifasının ardından genel merkez tarafından Tunceli’ye yeni il başkanı ve il yönetimi atandı. Kemal Bozkurt, görevini yeni İl Başkanı Hüseyin Zeytin’e devretti....

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt ve il yönetiminin istifasının ardından genel merkez tarafından Tunceli’ye yeni il başkanı ve il yönetimi atandı. Kemal Bozkurt, görevini yeni İl Başkanı Hüseyin Zeytin’e devretti.

CHP Tunceli İl Başkanlığı görevini 3 yıldan bu yana yürüten Kemal Bozkurt, milletvekilliği aday adayı olmak için istifa etti. Bozkurt’un istifasının ardından CHP Genel Merkezi, CHP Tunceli İl Başkanlığına Hüseyin Zeytin ve 7 kişilik il yönetimini görevlendirdi. Devir öncesi İl Başkanlığında bir basın açıklaması gerçekleştiren eski İl Başkanı Kemal Bozkurt, 3 yıldan beri sürdürdüğü il başkanlığını layıkıyla yerine getirdiğini ve partideki çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.Bozkurt, “Çalışmalarımızla, toplum içindeki görüntümüz ve dayanışmamızla iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz. Bu görevi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz. Her şeyin bir başı bir sonu var. Üç yıllık hizmetin sonuna geldik. Partili olarak partiden kopmayacağız. Arkadaşlarımıza destek olarak beraber çalışacağız. Eksiklerini tamamlayacağız, bizim ihtiyaç duyduğumuz konularda onlar bizi bilgilendirecekler” dedi.

Milletvekilliliği seçimi için aday adayı olmayı düşündüğünü belirten Bozkurt, bu konunun parti tarafından değerlendirmeye alındığını da ifade etti.

Bozkurt’un konuşmasının ardından söz alan CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin ise 3 yıl süresince partide verdikleri emeklerinden ötürü Bozkurt ve yönetime teşekkür etti. Partisinin kendisine bu görevi verdiği için Dersim’e geldiğini ifade eden Zeytin, toplumun her kesimini kucaklayarak Dersim ve Türkiye için çalışacaklarını söyledi. Zeytin, “Partim ve parti büyüklerim bana görevi layık gördükleri için Dersim’e geldim. Dersim’de ciddi bir şekilde süreci çalışıp götüreceğim arkadaşlarımla konuştum. Geçici bir yönetim oluşturduk. Önümüzdeki süreçte de daha geniş kapsamlı yönetim oluşturacağız. Dersim’deki tüm demokratik güçler, sivil toplum örgütleri, çevre örgütleri ve tüm siyasi partilerle Dersim’in sorunlarını ortaklaştırıp özelde Dersim olayı ama genelde laik ve demokratik bir Türkiye için çalışacağız” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.