Chp, Kobani'den Gelenlere 10 Tır Yardım Malzemesi Dağıttı

Chp, Kobani'den Gelenlere 10 Tır Yardım Malzemesi Dağıttı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınırda bekleyen Suriyelilerle görüşen CHP heyeti, DBP'li Suruç Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gitti. Heyet, CHP’li belediyelerin kaynaklarıyla oluşturulan 10 TIR’lık...

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınırda bekleyen Suriyelilerle görüşen CHP heyeti, DBP'li Suruç Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gitti. Heyet, CHP’li belediyelerin kaynaklarıyla oluşturulan 10 TIR’lık yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere yetkililere teslim ettik.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Milletvekilleri Hüseyin Aygün, Nurettin Demir, Mahmut Tanal, PM Üyesi Şenal Sarıhan’dan oluşan bir heyetle Suruç’a gitti.

IŞİD’in zulmünden kaçarak Türkiye'ye gelenlerin giriş yaptığı Yumurtalık köyüne de gelen CHP heyeti, Suriyelilerin geçiş yaptıktan sonra üst aramalarının yapıldığı kontrol noktasına gitti ve burada koordinasyonu sağlayan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş'ten bilgi aldı. CHP heyeti daha sonra AFAD'ın kurduğu mobil koordinasyon merkezinde, sınırdan geçenler için yürütülen çalışmaları inceledi.

Heyetin çalışmaları hakkında bilgi veren CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker şunları söyledi: "IŞİD’in zulmünden kaçan insanların yaşadıklarını yerinde incelemek, eksiklikleri tespit etmek, bunlara çözüm sunmak üzere Suruç’ta bölge halkıya, sınırdan geçiş yapan Suriyelilerle, bürokratlarla ve yerel yönetimle bir dizi temaslarda bulunduk. CHP’li belediyelerin kaynaklarıyla oluşturulan 10 TIR’lık yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere yetkililere teslim ettik. Bölgede yaşanan dram son buluncaya CHP olarak bölgede olmaya, her türlü yardım ve katkıyı sunmaya devam edeceğiz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.