Chp İşler'e, Müftülüğün Takibindeki Yetimler İddiasını Sordu

Chp İşler'e, Müftülüğün Takibindeki Yetimler İddiasını Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı İşler’e "Erzurum İl Müftülüğü'nün, 'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor Projesi' kapsamında yetimlerin evlenip, iş ve meslek sahibi olana kadar müftülüğün takibinde...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı İşler’e "Erzurum İl Müftülüğü'nün, 'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor Projesi' kapsamında yetimlerin evlenip, iş ve meslek sahibi olana kadar müftülüğün takibinde olacağı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Sezgin Tanrıkulu, Erzurum İl Müftülüğü'nün 'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor Projesi' kapsamında yetimlerin evlenip, iş ve meslek sahibi olana kadar, müftülüğün takibinde olacağı iddiasının basına yansıdığını hatırlattı.

CHP’li Tanrıkulu, bu bağlamda İşler’e şu soruları yöneltti: "Erzurum İl Müftülüğünün, 'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor Projesi' kapsamında yetimlerin evlenip, iş ve meslek sahibi olana kadar müftülüğün takibinde olacağı iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa Erzurum İl Müftülüğü hangi yasal gerekçe ile bu takibi yapacaktır?

Erzurum İl Müftülüğü ,'Toplum Yetimleri Camide Buluşuyor Projesi' kapsamında 18 yaş altı kaç kişi ile iletişim kurmuştur?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Erzurum’daki görev ve yetkilerini Erzurum İl Müftülüğüne mi devretmiştir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlerini yerine getirememesinden dolayı mı İl Müftülüğü bu projeyi devralmıştır?

Bu proje ile ilgili olarak tarafınıza bilgilendirme yapılmış mıdır?

Sorumluluk alanınıza bağlı olarak proje hakkında il müftülüklerine konu ile ilgili tarafınızdan talimat verilmiş midir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.