Chp Grup Başkanvekili Hamzaçebi: Başbakan Konjonktürel Fırsatçı

Chp Grup Başkanvekili Hamzaçebi: Başbakan Konjonktürel Fırsatçı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında önümüzdeki hafta Meclis Soruşturma Önergesi vereceklerini açıkladı. Bir komisyon kurulmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Hamzaçebi, AK Parti'den, komisyonun...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında önümüzdeki hafta Meclis Soruşturma Önergesi vereceklerini açıkladı. Bir komisyon kurulmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Hamzaçebi, AK Parti'den, komisyonun kurulması için destek istedi. Başbakanı konjoktörel fırsatçılıkla suçlayan Hamzaçebi, MHP ile ortak noktalarının Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması ve olmayacağı olduğunu söyledi. Hamzaçebi, böyle bir ortak noktada buluşmanın da çok önemli olduğunun altını çizdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesi önünde tutulan adalet nöbetini değerlendirdi. Başbakan'ın yeniden yargılamaya sıcak baktığını açıkladığını hatırlatan Hamzaçebi, kamuoyuna bir umut verildiğini ancak sonra bundan çark eden bir Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

"SAMİMİ İSENİZ SALI GÜNÜ GÖRÜŞELİM"

CHP'nin, konuya ilişkin teklifler verdiğini dile getiren Hamzaçebi, adalet nöbetinin yanında olduklarını kaydetti. Kendilerinin de Meclis'te nöbet tuttuklarını ve tutmaya devam edeceklerini dile getiren Hamzaçebi, Başbakan'a seslenerek, Salı günü CHP'nin teklifinin görüşülmesini istedi. "Bakalım gerçekten samimi mi değil mi? Samimi olmadığını biliyoruz ama test etmeye ihtiyaç var. Meclis'te test edeceğiz." diyen Hamzaçebi, Başbakanı konjoktörel fırsatçılıkla suçladı.

Engin Alan ile ilgili verilen teklif konusunda ise Hamzaçebi, bunun yeni olmadığını belirtti. CHP'nin teklifini yenileyeceğini anlatan Hamzaçebi, Anayasa değişikliği taslağı da olduğunu ifade etti. "Balyoz'da olduğu gibi önce umut verip sonra çark ediyorlar." diyen Hamzaçebi, Başbakan'ın 'içerde çok sayıda günahsız insan yattığı' açıklamalarını hatırlattı.

"SAVCILARIN HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLEDİK"

Hamzaçebi, "Başbakan biz iyi çocuktuk, cemaat kötü. Bizi kötü yola cemaat sevk etti. Hadi göster iyi çocuk olduğunu. Konjoktürel fırsatçı. Başka bir şey diyemeyeceğim." diye konuştu. Başbakan hakkındaki soruşturma önergesini önümüzdeki hafta vereceklerini açıklayan Hamzaçebi, ortaya çıkan iddialar sebebiyle savcıların harekete geçmesini beklediklerini ancak yargı üzerinde baskı olduğunu ve savcılar tarafından bir fezleke gelmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Hamzaçebi, medyada yer alan ve kendisinin doğruladığı iddialarla ilgili Meclis soruşturma önergesi vereceklerini vurguladı. Bir komisyon kurulmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Hamzaçebi, AK Parti'den komisyonun kurulması için destek istedi.

"ORTAK NOKTAMIZ BAŞBAKAN'IN CUMHURBAŞKANI OLMAMASIDIR"

Çatı adayı konusunda ise Hamzaçebi, Türkiye'nin çok geniş bir kesimini temsil edecek adayın çatı adayı olacağını kaydetti. MHP ile ortak noktalarının, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması ve olmayacağının olduğunu dile getiren Hamzaçebi, böyle bir ortak noktada buluşmanın da çok önemli olduğunun altını çizdi.

AK Parti'ye oy verip de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vermeyecek vatandaşların olduğunu anlatan Hamzaçebi, "Ben de halkın içindeyim. Yüzde 43 oydan kendileri de emin değil. Algı oluşturmaya çalışıyorlar. İlk turda seçilme hesabı yapıyorlar. Bu mümkün değildir. Şimdiye kadar Recep Tayyip Erdoğan konuşuldu, bundan sonra diğer aday konuşulacaktır." dedi.

Engin Alan ile ilgili düzenlemeye yönelik bir soruya ise Hamzaçebi, "Kamuoyu vicdanı hukuktur. Kamuoyu Engin Alan haksız yere yatıyor diyorsa bu düzenlemeler hukuktur." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.