Cezaları verilmeli

Cezaları verilmeli

TİMAV Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, ODTÜ'de namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere yapılan saldırıyı kınayarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, ODTÜ'de daha önce depo olarak kullanılan ve mescide dönüştürülen alanın dolu olması nedeniyle basketbol sahasının kenarında seccadelerini serip namazlarını kılmaya çalışan öğrencilere yapılan saldırı ile ilgili bir basın açıklaması yaparak olayı esefle kınadıklarını bildirdi. ODTÜ gibi bir üniversitede yaşanan bu çirkinliğin kabul edilebilecek bir durum olmadığını belirten Okumuşlar; “ODTÜ’de elleri sopalı bir grubun, sadece inançlarının gereğini yerine getirmek için namaz kılmak isteyen gençlere karşı yapmış oldukları saldırı hiçbir şekilde kabul edilebilir bir davranış değildir. İnanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Sahip olduğu inanç her ne olursa olsun, her bir insan ferdinin inançlarını açıklama, yaşama özgürlüğü tarih boyunca var olmuştur ve şüphesi bir hak engellenemeyecek ve insanların ellerinden alınamayacak en temel haklardandır. ODTÜ gibi bir kurumda; özgür düşüncenin merkezi ve ilmin yuvası olması gereken üniversitede yaşanan bu görüntü kelimenin tam anlamıyla çağdışıdır. Yaşanan bu çirkin olayı bütün kalbimizle kınıyoruz. Eğitim ve öğrenim görme hakkı gibi inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğü de anayasal teminat altına alınmış bir haktır. Toplumsal değerlerimiz ve sahip olduğumuz medeniyet değerleri itibariyle baktığımızda da sözkonusu vandalizmin hiçbir tarihi, sosyolojik ve psikolojik karşılığını bulmak mümkün değildir” dedi.

DAHA ÖNCE DE BENZER OLAYLAR YAŞANDI

“ODTÜ’de ortaya çıkan bu çağdışı görüntünün, tek başına değerlendirilmemesi gerekir” diyen Okumuşlar, şunları söyledi: “Daha önce yine aynı üniversitede yaşanmış olayları da göz önüne aldığımız zaman, burada kronikleşmiş bir sorun olduğunu görmek ve bu sorunun çaresini bir an önce bulmak gerekliliği bir kez daha gözle önüne serilmiştir. Bu konuda üzerine görev düşen tüm kişi ve kurumları, bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için göreve davet ediyoruz. Kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülkede ODTÜ gibi bir üniversitede öğrencilerin namaz kılabilecekleri bir mescidin bulunmaması bir insanlık ayıbıdır. ODTÜ’de bir mescidin açılması en temel inanç özgürlüklerinden biri olarak değerlendirilmeli ve bir an önce mescidin açılması için gerek üniversite yönetimi, gerek ilgili diğer kurumlar üzerine düşen sorumluluğu acilen yerine getirmelidir. İnanç ve ibadet özgürlüğünün önü tüm eğitim kurumlarında açılmalı, bu noktadaki talepler tüm engeller kaldırılarak karşılanmalıdır.

GENÇLİK HAREKETLERİNE DİKKAT

Gençlik hareketleri ve gençlik üzerinden bir toplumsal çatışmanın körüklenmesine asla izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Okumuşlar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlgili okulda daha önce çıkan olaylarda, öğrenci olmayan kişilerin öğrenci gibi görünerek, öğrencilerin arasına karışarak tahriklerde bulunduğu ve eylem yaptığı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Dolayısıyla ülkemizin ve değerlerimizin en temel savunucuları olması gereken gençlerimiz, bu tip provokasyonlara alet olmamalı, kendileri üzerinden oynanmak istenen oyunları görerek akl-ı selim çerçevesi içinde hareket etmelidir. Her alanda birlik ve beraberliğe dünden çok daha fazla ihtiyacımız olan bir zamanda, ayrışmanın önünü açacak böylesine bir davranışı sergileyenleri bir kez daha şiddetle kınıyor, TİMAV olarak ilgilileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, gençlerimizi ise sağduyuya ve akl-ı selime davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.