Cezaevinden firar edip, hırsızlık yaptılar

Cezaevinden firar edip, hırsızlık yaptılar

Konya'da Akşehir Açık Cezaevi'nden firar eden 2 kişi, 3 arkadaşıyla birlikte araç kiralayıp, 3 evden 2 plazma televizyon ve 2 av tüfeği çaldı.

Konya'da Akşehir Açık Cezaevi'nden firar eden 2 kişi, 3 arkadaşıyla birlikte araç kiralayıp, 3 evden 2 plazma televizyon ve 2 av tüfeği çaldı. 5 şüpheliden 2'si jandarma tarafından yakalanırken, cezaevinden firar eden ve hırsızlık olayına karışan Ali İ. ve Süleyman G. ile kimliği belirlenemeyen 1 kişinin yakalanması için çalışma sürüyor.

Olay, dün saat 05.00'de Kızılören Mahallesi'ndeki Kızılören Oraman Evleri Sitesi'nde meydana geldi. Hırsızlık suçundan hükümlü oldukları Akşehir Açık Cezaevi'nden firar eden Ali İ. ve Süleyman G., Konya'ya gelip 3 arkadaşıyla buluştu. Ardından bir araç kiralayan 5 kişi, aracın uydu takip cihazını devre dışı bırakıp Kızılören Orman Evleri Sitesi'ndeki Mehmet Canbilen, İnci Altınekinli ve Halil İbrahim Deniz'e ait evlere girip 2 plazma televizyon ve 2 av tüfeği çaldı.

Hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Meram İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kızılören Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin cezaevinden firar eden Ali İ. ve Süleyman G. ile Abdurrahman A. (19), Süleyman G. (28) ve kimliği belirlenemeyen 1 arkadaşlarının olduğu saptadı. Çalışmasını yoğunlaştıran jandarma, Abdurrahman A. ve Süleyman G.'yi gözaltına alırken, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelilerin çaldıkları malzemeleri de sattığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.