Çeyrek altın alamayanlara kötü haber imitasyon fiyatı bile tavan yaptı

Çeyrek altın alamayanlara kötü haber imitasyon fiyatı bile tavan yaptı

Düğün sezonunun açılmasıyla altın fiyatları yükselişe geçti. Vatandaş çeyrek altınının yanına bile yaklaşamazken imitasyon altın fiyatlarının bile 50 TL’ye satıldığı gözlemlendi.

Altın fiyatları her ne kadar son süreçte bir düşüş yaşa da bu yıl da cep yakmaya devam ediyor. Uzun bir süredir düğün yapamayan aileler yasakların kalkmasıyla ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan düğün yasakları kalktı. Bu durumu fırsat düğün sahipleri düğün organizasyonlarına başladılar. Düğünlerin olmazsa olmazı altın takılara olan rağbet altın fiyatlarının yukarıya tırmanmasına neden oldu.  Son haber akışlarının ardından altın fiyatlarında durum şöyle gram altın fiyatı 500 TL sınırında seyrederken çeyrek altın fiyatı 816 TL civarında alıcı buluyor. Yarım ve tam altına ise neredeyse yaklaşan yok. Serbest piyasada tabelalarda Yarım altın 1.644 TL  tam altın fiyatı ise 3 bin 252 TL olarak gözüküyor.

İMİTİSASYON ALTIN FİYATI BİLE 50 TL OLDU

Enflasyon halkın alım gücünü bitirirken altın alamayan düğün sahipleri masrafları azaltmak için çareyi imitasyon altın almakta buluyor.  Madeni olarak hiçbir değeri olmayan sahte altının fiyatının bile 50 TL’ye satılması korkutucu tabloyu gözler önüne seriyor.

Düğün masraflarından dolayı altın alamayan vatandaşlar 40 bin TL değerindeki altının imitasyon olanına bin TL vermek zorunda kalırken gümüşçü Gökhan Yanmaz  ”Tuğralı kolyelerden alıyorlar, saat arkası bileziklerden alıyorlar. Hatta gelinlerine gelip alanlar bile oluyor. Yani mesela 3 tane gerçek bilezik alıyorlar, daha sonra bize gelerek onun arkasını imitasyon bilekliklerle dolduruyorlar. Bu şekilde de gelin kızımızın 8 tane bileziği oluyor” diye konuştu.

Eskişehir’de altın kaplama metal ürünlerin satışını yapan Adem Dikici ise “Altın kaplama metal ürünler satıyoruz. Altın kaplama yaptığımız için görüntüsü birebir aynı. Zaten modelleri kuyumcular yapıyor. Altın fiyatları çok yüksek olduğu için kuyumcular da artık imitasyon ürünler yapmaya başladı. Bileklik, kolye, tuğra, bilezik gibi modellerin tamamı yapılıyor. İnsanlar da maliyet açısından tercih ediyor. Dışarıdaki 10 bin liralık bileziğin aynısını 100 liraya alabiliyorlar” diye konuştu

Uzmanlar altın fiyatlarındaki yükselişin koronavirüs aşılarının dünya genelinde tamamlanmasına dünya üzerindeki salgın riskinin tamamen sona ermesiyle yavaşlayabileceğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.