‘Çevik ve çelik olmalıyız’

‘Çevik ve çelik olmalıyız’

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen “Gençlik Buluşuyor” programı, keyifli bir sohbet ortamında gerçekleştirildi. Programda gençlerin ülke meselelerine ve gündeme dair görüşleri alındı

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, teşkilat başkanları ve çok sayıda genç katıldı. Program Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Gençliğe Hitabesi sinevizyon gösterisi ile başladı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu programda konuşan Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, asıl marifetin yaşanan davada sağlam ve sadık kalabilmek olduğunu belirtti. Taşbaşı, yapılan seçimlerden bu yana ülkenin gidişatının kötü olduğunu ve memleketin durumunun iyiye gitmediğini söyledi.

OLAYLARI BÜTÜNÜYLE GÖRMELİYİZ

Bu olayların yaşanmasının birçok nedeni olduğunu dile getiren Taşbaşı, insanların günümüz itibari ile Hak namına batıl partileri desteklediklerini söyledi. Taşbaşı, konuşmasını söyle sürdürdü: “Sayın genel başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın geçen gün yaptığı açıklamalar onun ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Anayasa Komisyonu ortak bir sonuca varamadan, dağıldı. Biz yaşanan bütün olayların farkındayız. Olayları tek yönlü değil, bütünü ile görebiliyoruz. Fakat olayların farkında olmak sonuca ulaşmak için tek başına yeterli olmuyor. Gereken mücadele de verilmeli. Bütün illerde teşkilatlarımız gerekli bütün çabayı gösteriyor. İslam birliğinin kurulması şart. Faizin zararları bu ümmete anlatılmalı. Ahlak maneviyatı ile yoğrulmuş gençlerin yetişmesi için var gücümüz ile çalışıyoruz. Doğruları bu millete anlatıyoruz. Ama milletimiz tüm bu çabalara rağmen yaşanan olayları idrak edemeyecek kadar kör oldu.

Milletin midesi harama bulaşınca, idrak yetenekleri de kapandı.  Çevik ve çelik gençliğe sahip olmalıyız. Mücadele etmek için daha çok okumalıyız. Cumhuriyet tarihini ve yakın tarihi öğrenerek geleceğe bu yönden bakabilmeliyiz. Yaratılışımızın temel gayesini Kur'an-ı Kerim çok güzel ifade ediyor. Biz Kur'an ile nefsimizi, insanımızı ve dünyamızı anlamlandıracağız. Allah bize bu sayede büyük zaferler nasip edecek. İnsanların kurtuluşu için daha azimli olmalıyız. En disiplinli şekilde teşkilatımız görevini yerine getirmeli. Teşkilat başkanlarımız diri olmalı. Bu faydalı buluşmalarımızı salon ve divan toplantıları şeklinde devam ettireceğiz.” Başkan Taşbaşı'nın konuşmasının ardından gençler ülkede ve Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili görüşlerini belirtti. Soru cevap şeklinde sohbetler edildi. Program, çerez ve meyve ikramıyla son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.