'Cenab-ı Allah, Tartıda Hile Yaptığı İçin Bir Kavmin Helak Edildiğini Anlatıyor'

'Cenab-ı Allah, Tartıda Hile Yaptığı İçin Bir Kavmin Helak Edildiğini Anlatıyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Recep Tayyip Erdoğan'ın adaletin gerçekleşmesine engel olduğunu ve anayasal suç işlediğini ifade ederek, "Kur'an-ı Kerim'de Cenabı Allah, tartıda...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Recep Tayyip Erdoğan'ın adaletin gerçekleşmesine engel olduğunu ve anayasal suç işlediğini ifade ederek, "Kur'an-ı Kerim'de Cenabı Allah, tartıda hile yaptığı için bir kavmin helak edildiğini anlatıyor." dedi.

MHP'li Kars programı çerçevesinde çatı aday Ekmelttin İhsanoğlu'na oy istdi. Kaya Karslı seçmenlere Recep Tayyip Erdoğan'ın kutuplaştırıcı bir dil kullandığını anlattı. Erdoğan'ın insanları şucu, bucu diye ayırdığını kendilerinin ise insanların ahlaklarına baktıklarını söyledi. Kaya; "Biz insanların ahlakına bakarız, yetim malı yiyor mu? Yemiyor mu? Devletin hazinesine el uzatıyor mu? Uzatmıyor mu? Yolsuzluğa, rüşvete bulaşmış mı? Bulaşmamış mı? Bunlara bakarız. Başbakan bunları söylesin, söyle bunları! Bunlarla ilgili ciddi ithamlar altındasın. Bunların hesabını vermeden nereye Cumhurbaşkanlığına gidiyorsun!" diye konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSLAMİ DEĞERLERİ SU İSTİMAL EDİYOR

Recep Tayyip Erdoğan'ın hep İslamı göstererek dini değerleri su istimal ederek siyaset yaptığını aktaran Kaya; "İşin doğrusu birazda topluma hakim olan istismara müsait din anlayışını sürekli kullanmak suretiyle iktidarını hep takviye etti."

Hz. Muhammed'den (sav) bir örnek veren Kaya, "Hz. Muhammed (sav) döneminde peygamberimiz bir gün sahabeler ile otururken geçmiş kavimlerle ilgili örnek veriyor. Ve buyuruyor ki 'Geçmiş kavimler döneminde her hangi biri suç işlediği zaman onun kabilesine bakılırdı. Eğer güçlü zengin büyük bir kabiledense ondan hesap sorulmazdı. Ama kimsesi yok gariban biri ise ondan her türlü hesap sorulurdu.' Ama diyor İslamın döneminde bu böyle olmayacaktır. 'Yanlış yapan kızım Fatıma'da olsa onun cezasını önce ben veririm.' Şmdi bu Recep Tayyip Erdoğan dini değerlere dem vuruyor. Peygamber ahlakıyla ahlaklanmak, Kur'an ahlakıyla ahlaklanmak diyor ya, işte peygamber ahlakı bu, sen ne yapıyorsun? Senin oğlunla ilgili telefon tapeleriyle ortaya çıkan yolsuzluklar var, hırsızlıklar var, bunlarla ilgili ne yapıyorsun? Bunların üzerine gidilmesine müsaade ediyor musun? Etmiyorsun. Hatta bunların üzerine giden savcıları polislerin hepsine operasyon yapıyorsun. Sen adaletin gerçekleşmesine engel oluyorsun. Anayasal suç işliyorsun başka bir şey ama aynı zamanda ahlaken bir çöküşün içerisindesin ve İslamla uyuşmayan bir tavrın içerisindesin. Bunları görmemiz lazımdır."

Kur'an-ı Kerimde geçmiş kavimlerle ilgili bir çok kıssalar anlatıldığa dikkat çeken Kaya, "Bir ayette aynen şöyle buyuruyor cenabı Allah, tartıda hile yaptığı için bizim kitabımız bir kavmin helak edildiğini anlatıyor. Şimdi yapılanlara bakın, tartıda hile nerde? Bunların yaptıkları nerede? Sıfırla sıfırla para bitmiyor. Çocuklarına bakıyorsunuz, Başbakan’ın geçmişine bakıyorsunuz, geldiği yere bakıyorsunuz ve birde şimdiki mal varlığına bakıyorsunuz. Kendi üzerinde ki mal varlığına değil. Yakın çevresinin üzerinde ki mal varlığına bakıyorsunuz. Dünyanın en zengin başbakanlarından biri olduğu ortaya çıkıyor. Peki bunlar nasıl oldu? Bunların hesabını vermeden o yüce mama sen nasıl gideceksin ey Recep Tayyip Erdoğan?" şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.