"Cemevine 'Cümbüş Evi' Diyen Zihniyet Alevilerin Sorununu Çözemez"

"Cemevine 'Cümbüş Evi' Diyen Zihniyet Alevilerin Sorununu Çözemez"

Anadolu Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, cemevine 'cümbüş evi' diyen siyasi bir zihniyetin Alevilerin sorunlarını çözmesini beklemenin safdillik olacağını söyledi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat...

Anadolu Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, cemevine 'cümbüş evi' diyen siyasi bir zihniyetin Alevilerin sorunlarını çözmesini beklemenin safdillik olacağını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Alevi Kültür Derneği'nin 7. Ehl-i Beyt Sevgisi ve Kerbela Şehitleri'ni Anma Toplantısı'nda konuşma yapan Ali Aktaş, cemevine, cümbüş evi diyen bir siyasi düşünceden Alevilerin sorunlarını çözmesini hiçbir zaman beklemediklerini kaydetti. Aktaş, "Cemevlerine cümbüş evi diyenlerden Alevilerin sorunlarını çözmesini beklemek hayal hayalperestlik olur. AKP hükümeti, Alevi Çalıştayları ile günümüzün Hızır Paşa'larını da yanlarına alarak kendi Alevilik anlayışını hayata geçirmek istiyor. Cemevlerimize, kimlerin cümbüş evi dediğini siz çok iyi biliyorsunuz." dedi.

AK Parti iktidarının, günümüzün modern Hızır Paşa'larını da yanına alarak Alevi Açılımı çalıştaylarıyla 'kendi Alevi'liğini oluşturmaya çalıştığını savunan Aktaş, AK Partililerin lüks otellerde Alevilere yönelik verdiği Muharrem orucu iftarlarına katılan Alevi önderlerini günümüzün modern Hızır Paşa'ları olarak nitelendirdi. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde toplumda en fazla ötekileştirmeyi Alevilere yönelik yaptığını belirten Aktaş, 1334 yıl önce Kerbela'da Ehl-i Beyt'in babası Hz. Ali'nin oğlu seyyitlerin efendisi Hz. Hüseyin'e yapılan zulümlerin günümüzün modern Yezid'leri tarafında da yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Seyyidlerin Efendisi Hz. Hüseyin'i Kerbela'da zulüm yaparak şehit edenlerin isimlerinin 1334 yıldır hiçbir Alevi ve Sünni ailesinin çocuğuna Yezid ismi vermediğinin altını çizen Aktaş, şunları söyledi:"Bugün Alevisi de Sünnisi de çocuklarına Hz. Ali. Hz. Fatıma, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Zeynel Abidin, Hz. Cafer-i Sadık, İmamı Musa-i Kazım ve İmam Ali Naki ismi verilirken, 1334 yıldır çocuklarına Yezid ismini veren olmadı. Onun için Kerbela'da Ehl-i Beyt'i zalimlikle katledenlerin isimleri kıyamet gününe kadar hep lanetle anılacaktır. Aleviler de her dönemde Yezidi düşüncelerin zulmüne uğramıştır. Uğramaya da devam etmektedir. Alevilerin hiç bir zaman devletle sorunu olmamıştır. Her zaman devleti yönetenlerle olmuştur. Alevilik inancını özünde 72 milleti insan olduğu için kucaklamak vardır."

Siyasi iktidarın, Sivas'ta canların yandığı Madımak Otel'ini bir an önce 'utanç müzesi' haline getirmesini beklediklerini vurgulayan Aktaş, iktidarın, 'cemevlerini yasal statüye kavuşturacağız' sözlerini de Aleviler üzerinden oy devşirmeye yönelik bir oyun olduğunu, bu oyuna hiçbir Alevinin kanmaması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.