Çelik'ten Yabancı Arkeologlara: Kültür Varlıklarının İadesi İçin Yardımcı Olun

Çelik'ten Yabancı Arkeologlara: Kültür Varlıklarının İadesi İçin Yardımcı Olun

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yurt dışına yasadışı olarak çıkarılmış olan kültür varlıklarının iadesi konusunda yabancı arkeologlardan yardımcı olmalarını istedi.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şişli’de bir otelde...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yurt dışına yasadışı olarak çıkarılmış olan kültür varlıklarının iadesi konusunda yabancı arkeologlardan yardımcı olmalarını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Şişli’de bir otelde düzenlenen Avrupa Arkeologlar Birliği 20. Yıllık Kongresi’ne katıldı. Çelik burada yaptığı konuşmada kültür varlıkları konusuna değindi. Bakan Çelik şunları söyledi: “Yurt dışında bulunan ve yasa dışı olarak ülkemizden çıkarılmış olan kültür varlıklarımızın iadesi konusudur. Daha önce de ifade ettiğim gibi biz ülkemiz coğrafyasında bulunan her döneme ait kültür varlıklarını sadece Anadolu’nun değil, tüm dünyanın ve tüm dünya insanlarının ortak değeri olarak kabul ediyoruz. Ama takdir edersiniz ki kültürel her bir obje esas var olduğu, yapıldığı kültürel doku içinde bulunduğu zaman özel anlamına kavuşacaktır. Biz sadece ülkemizden yasa dışı olarak çıkarılmış bulunan kültür varlıklarımızın iadesi için bilim insanlarının bizi anlamasını ve desteklemesini rica ediyorum.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.