Çelik: Myk Ve Mkyk Toplantılarından Sonra Genel Başkan Ve Başbakan Belirlenecek

Çelik: Myk Ve Mkyk Toplantılarından Sonra Genel Başkan Ve Başbakan Belirlenecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkan ve başbakanın seçimi konusunda açıklamalarda bulundu. Çelik, “Bundan sonra kim...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkan ve başbakanın seçimi konusunda açıklamalarda bulundu. Çelik, “Bundan sonra kim başbakan olacak, genel başkan olacak sorularına ilişkin bugün yapacağımız MYK toplantısı, yarın yapacağımız MKYK toplantısı ve daha sonra yapılacak istişare toplantılarıyla genel başkanımızı ve başbakanımızı belirleyeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik, yüzde 52’nin üzerinde bir oyla Erdoğan’ın Çankaya ruhsatı aldığını ve bu süreçten sonra seçimin bittiğini söyledi. Çelik, “Artık o Türkiye’de herkesin birbiriyle ilgili söylediği sözler geride kalmıştır. Türkiye, artık bütün enerjisini seçilmiş cumhurbaşkanı ve hükümetiyle yoluna devam edecektir. 10 ay sonra Türkiye’de genel seçim var. 2015’ten sonra 2019’a kadar seçim görünmüyor. O süre 2023 hedeflerine ulaşma açısından son derece önemli olacak. Allah nasip ederse Türkiye’yi, geldiğimiz yerden çok daha ileri götürmek üzere kollarımızı sıvayacağız ve gerekeni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“KAVGA VE ÇATLAMA OLMADAN SEÇİMİMİZİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Erdoğan’ın ardından AK Parti genel başkanı ve başbakanın kim olacağına ilişkin açıklamalar yapan Çelik, şöyle devam etti: “Balkon konuşmasından sonra çok geç olmazsa mini bir MYK toplantısı yapılacak. Yarın da MKYK toplanacak. Bundan sonra AK Parti genel başkanı ve başbakanın kim olacağı ortak akılla belirlenecek. Her zaman kriz olacak, çatlama olacak, birbirlerine düşecekler, bölünecekler dedikleri zamanlarda bile kavga etmedik ve ortak aklı egemen kıldık. Halkımız için en doğru olan sonuca vardık. 2002’de başbakan seçime sokulmadığı için kim başbakan sorusu gündeme geldi ve hiç kavga olmadan Abdullah Gül başkanlığında hükümet kuruldu. Erdoğan, seçimi kazandıktan sonra o gün istifa etti ve başbakanımız 59. Hükümeti kurdu. O günden bugüne başbakan olarak hizmet ediyor. 2007’de cumhurbaşkanı üzerinde bir kavga olacak ve AK Parti’yi sevmeyenler beklenti içine girdiler. Buradan da onlara ekmek çıkmadı. Erdoğan cumhurbaşkanı oldu. Bundan sonra kim başbakan olacak, genel başkan olacak sorularına ilişkin bugün yapacağımız MYK toplantısı, yarın yapacağımız MKYK toplantısı ve daha sonra yapılacak istişare toplantılarıyla genel başkanımızı ve başbakanımızı belirleyeceğiz.”

“SEÇİM ATMOSFERİNİ GERİDE BIRAKACAĞIZ”

Türkiye'nin, kaldığı yerden yoluna devam edeceğini kaydeden Çelik, “Bu akşam itibariyle seçimini bitirmiştir. Bu seçim atmosferinde zaman zaman tansiyon yükselebilir, insanların birbirini kıracağı sözler olabilir. Temenni ederim ki muhaliflerimiz de bunu geride bırakırlar. Biz bunu geride bıraktık. 11 Ağustos, Türkiye’de daha parlak bir gün olsun diyorum. Hepimizin daha iyi anlayacağı günler olmalı.” dedi.

“ERDOĞAN, YÜZDE 100’ÜN CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Erdoğan’a yüzde 48 oy vermeyen vatandaşlara da gelecek dönemde sahip çıkılacağını kaydeden Çelik, şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi ve herkesin başbakanı olduğuna ve böyle uyguladığına göre yüzde 100’ün cumhurbaşkanı olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Temenni ederim ki halkımız bugüne kadar yaşadığı olumsuzluklardan yapılacak icraatla kurtulur.”

“MAHALLİ SEÇİMLERE GÖRE DAHA AZ OY ALDIK”

Seçime katılmayan vatandaşlar ve anketlerde Erdoğan’ın oy oranları konusunda da değerlendirme yapan Çelik, “Sandık açılmadan önce yayınlanan anketler tahmindir. Yüzde 53, 54, 57 bulanlar vardı. Ama mahalli seçimlere göre katılımın daha az olduğu anlaşılıyor. İnsanların önemli kısmı tatildi. Doğu’da insanlar fındık ve pamuk topluyorlar. Büyük şehirlerdeki insanlar okulların tatil olmasından yararlanarak memleketlerine gidiyorlar. Hareketliliğin zirvede olduğu bir ayda seçim yapıldı. Bütün buna rağmen anketörlerin bence kamuoyuna deklare ettiği tahminlerin büyük oranda tuttuğunu söyleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.