Celalettin Güvenç: İnsanımız Mültecilerle Yarım Ekmeğini Paylaştı

Celalettin Güvenç: İnsanımız Mültecilerle Yarım Ekmeğini Paylaştı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türk insanının Suriyeli mülteciler konusundaki fedakarlığından söz ederek "Bizim insanımız, gelenlerle yarım ekmeğini paylaşt." dedi. Mültecilere sahip çıkma noktasında batının...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türk insanının Suriyeli mülteciler konusundaki fedakarlığından söz ederek "Bizim insanımız, gelenlerle yarım ekmeğini paylaşt." dedi. Mültecilere sahip çıkma noktasında batının Türkiye’yi yalnız bıraktığını anlatan Güvenç, "Biz, hem batı medeniyetinin hem insanlık âleminin hem de 21. asrın onurunu kurtarmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, Halil İbrahim Buluşmaları vesilesiyle düzenlediği basın toplantısında Suriyeli mülteciler konusuna değindi. Güvenç, Türk milletinin tarihin en cömert milleti olduğunu vurgulayarak 1,5 milyondan fazla mülteciye üç buçuk yıldır kucak açan ülkenin bunu kıt imkanlarına rağmen yaptığını söyledi. Güvenç, “Bizim insanımız Hatay’da, Maraş’ta Antep’te, Urfa’da yarım ekmeğini bu gelenlerle paylaşmıştır. Halkımıza düşen yıllık gayri safi milli hasılayı biliyorsunuz. Batıda kişi başı GSMH 40-50 bin dolar iken evine yılda bin dolar girmeyen insanlar 3 yıldır bu insanlara yardım etmekte, ekmeğini paylaşmaktadır.” şeklinde konuştu.

    "İNSANLAR MÜLTECİ KARŞILAMAK İÇİN SINIRA GİTMEDİ"

    Evlerini mültecilere açan insanların tavırlarının takdire şayan olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Güvenç, Suruç sınırında yaşananları 21. asır adına bir dram olarak nitelendirirken, Türk insanın yardımlarının da tarihe not düşülecek olaylardan birisi olduğunu söyledi. Güvenç, “İnsanlar mülteci karşılamak için sınıra gitmediler. İnsanlar, dayısının oğlunu, teyzesinin kızını, amcasını karşılamak için sınıra gittiler. Vatandaşlarımızın akrabaları ‘akrabalarımızdır’ dedik.” değerlendirmesinde bulundu.

    AB BÜYÜKELÇİSİ'NE: BİZ 21. ASRIN ONURUNU KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ

    Dünya kamuoyunda kimsenin Suriyeli mülteciler konusunda gösterdiği refleksi yok sayamayacağını kaydeden Celalettin Güvenç, AB’li bir büyükelçi ile yaşadığı diyaloğu paylaştı. Güvenç, “Üç-beş ay önceydi. Bir AB Büyükelçisi geldiğinde, ‘biraz daha iyi davranın’ gibi konuştuğunda ben ona gerekli açıklamayı konuşmamda yaptım. Siz dedim ‘ne düşünürseniz düşünün ama bize akıl verme kompozisyonunda değilsiniz artık. Önce bunu bir görün. 4 milyar fedakarlık yapan biziz, sizin yaptıklarınız ortada. Bizi sorgulayamazsınız. Biz, hem batı medeniyetinin hem insanlık aleminin hem de 21. asrın onurunu kurtarmaya çalışıyoruz.’ Bu kadar iddialı şeyleri bu ülkenin bir insanı olarak dünyanın her yerinde söyleyebiliriz. Batı sınıfta kalmıştır, insanlık âlemi sınıfta kalmıştır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.