Çeker: Önceliğimiz dünya şampiyonası

Çeker: Önceliğimiz dünya şampiyonası

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, yeni yönetimin en öncelikli programı arasında Türkiyenin İstanbulda ev sahipliği yapacağı Dünya Şampiyonasının bulunduğunu söyledi.

Pazar günü yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda federasyon başkanlığına seçilen ve çalışmalarına başlayan Bekir Çeker, yeni döneme yönelik çalışmalarını Anadolu Ajansı’na değerlendirdi. Olağanüstü genel kurulu, bir tercih meselesi olarak değerlendiren ve delegelerin de kendisinden yana tercih kullandığını ifade eden Çeker, “Seçime 5 aday olarak girdik. Bu artık güreş camiasının kendi kendini yönetecek bir seviyeye geldiğini gösteriyor. Fakat her yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır. Herkesin projesi, ufku farklıdır” dedi.

“Güreş ailesi bir bütündür” diyen Çeker, herkesin tecrübe ve önerilerinden yararlanacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Yakın, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. Her ne kadar 1,5 senelik dönem için göreve gelmiş olsak da güreşin tarihindeki bu fırsatları değerlendirip, temelleri atmak istiyoruz. Güreş, tarihinde başarılarla dolu bir spor dalı. Türkiye, 2003 yılından itibaren her alanda zirve yaparken, Türk güreşi 2007 yılından itibaren yavaş yavaş düşüş gösterdi. Bunun sebebini araştırdık ve ne gerekiyorsa yapacağız.”

HEDEFSİZ BİR OLİMPİYAT DÜŞÜNEMEYİZ

Çeker, başarısızlığı asla düşünmediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceliğimizde İstanbul’da düzenleyeceğimiz Dünya Şampiyonası var. 2012 Londra Olimpiyatlarına bir seneyi aşkın zaman kaldı. Bizim umutlarımız Londra Olimpiyatları. Hangi alanda madalya alırsanız alın, güreşte madalya alamazsanız, Türkiye başarısız gibi gösteriliyor. Biz çalışıp, çabalayacağız. Olimpiyatlar hedefimiz olacak. Hedefsiz bir olimpiyat düşünürsek, bizim burada yönetim olarak bir anlamımız olmaz.” İstanbul’daki Dünya Şampiyonası’na 3 aylık gibi kısa bir sürenin kaldığına dikkati çeken Bekir Çeker, “Serbest ve grekoromen takımımız başarılı olacak. Mutlaka altın madalya çıkacak. Buradaki hedefimiz hem madalya, hem olimpiyat kotası almaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.