Çek Cumhurbaşkanı Zeman, Tacikistan'da

Çek Cumhurbaşkanı Zeman, Tacikistan'da

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor. Kazakistan ziyaretinin ardından Duşanbe'ye geçen Zeman, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından törenle karşılandı. Liderler ilk olarak baş başa...

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Tacikistan'da resmi temaslarda bulunuyor. Kazakistan ziyaretinin ardından Duşanbe'ye geçen Zeman, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından törenle karşılandı. Liderler ilk olarak baş başa görüştü ve ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Resmi görüşmelerin ardından iki ülke arasında dışişleri bakanlıkları ve sağlık alanında işbirliği anlaşmalarına imza atıldı. Daha sonra Milos Zeman ile İmamali Rahman ortak basın toplantısı düzenledi. Rahman basın toplantısında yaptığı açıklamada, mevkidaşı ile çok yapıcı görüşmeler yaptığını kaydetti. Afganistan ve Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirdiklerini söyleyen Rahman, bölgesel meselelerde de görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Çek Cumhuriyeti'nin Tacikistan'ın Avrupa'daki önemli ticari ortaklarından biri olduğunu ifade eden Rahman, "Zeman'ın SSCB döneminde Tacikistan'da çalışmış olması bizi ayrıca mutlu etti." dedi. Rahman, Zeman ile Ukrayna'daki mevcut durumun uluslararası barışa tehdit oluşturduğu konusunda hem fikir olduklarını vurguladı. Tacik lider, Ukrayna krizinin barışçıl yollarla, siyasi ve diplomatik çevrelerin müzakereleri sonucunda çözülmesi gerektiğini inandıklarını kaydetti.

Çek Cumhurbaşkanı da konuşmasında Duşanbe'de 1980'li yıllarda çalıştığını hatırlatarak Tacikistan'ın bugünkü istikrarlı büyümesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Tacikistan'dan övgüyle bahseden Zeman, "Ülkede ciddi yapılanma gerçekleştirilmiş. Bunu bir çok ülke yapamaz. Kısa zamanda iç savaşı durdurarak, terörizmi yenmeyi başarmışsınız" dedi. Zeman, yarın Duşanbe temaslarını tamamlayarak, ülkesine dönecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.