Çeçenistan Başbakanı Edelgerıyev’dan Bursa’ya Ziyaret

Çeçenistan Başbakanı Edelgerıyev’dan Bursa’ya Ziyaret

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarihi heykel valilik binasında düzenlenen ziyarette sıcak mesajlar verildi....

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Tarihi heykel valilik binasında düzenlenen ziyarette sıcak mesajlar verildi. Vali Münir Karaloğlu, Türkiye ile Çeçenistan arasında hem tarihsel hem bugün de ticari ve dostluk ilişkileri olduğunu belirterek, “Tabi Rusya Federasyonu içinde Kafkaslar, Türkiye ile özellikle kültürel ilişkilerimizin, akrabalık ilişkilerimizin, inanç birliğimizin olduğu çok önemli bir bölge, çok sayıda Kafkas kökenli vatandaşımız var, Bursa’da yaşayan. Kafkasya’daki önemli bölgelerden biri olan Çeçenistan’la Bursa’nın ilişkilerini önemsiyoruz. İnşallah sayın başbakan ve heyetinin ziyareti Bursa ile Çeçenistan arasındaki ilişiklerin gelişmesine vesile olur.” dedi.

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev ise sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov’un selamlarını getirdiğini belirterek, “Türkiye’nin rehinelerinin IŞİD’in elinden kurtulmasından dolayı kutlarım.” dedi.

Kalben her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını anlatan Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, “Aynı zamanda Türkiye halkına teşekkür etmek istiyorum, devlet adamlarına, tüm dünya baskısına rağmen Rusya Federasyonu ile olan iyi ilişkilerinden dolayı ve Çeçen halkına olan desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Ben Bursa’da da Çeçenistan’a bir heyetin gelip oraları görmesi, tanımasını isteriz. Bugün bir kaz üretim merkezini de gezdik, gerçekten çok öğreneceğimiz şey var Türkiye’den, umarım bizim gelişimizden sonra bu işbirlikleri daha da artar. Gönül isterdi ki aramızdaki ekonomik ilişkiler daha iyi yerlere gelsin. İhracat, ithalat ilişkilerin 100 milyar dolara yükselmesi hedefi var. Turizmin daha da yüksek seviyelere çıkması hedefleniyor, 5 milyon hedef var.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.