Çeçenistan Başbakanı Edelgerıyev, Kayseri Valisini Ziyaret Etti

Çeçenistan Başbakanı Edelgerıyev, Kayseri Valisini Ziyaret Etti

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Düzgün, Çeçenistan Başbakanı...

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev, Başbakan Yardımcısı Hasan Hakimov, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Düzgün, Çeçenistan Başbakanı ve heyetini Kayseri’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Çeçen halkı ile Türklerin ilişkisi ticari ilişkilerden çok daha önce bir kültür ve tarih birliğine dayanır. Bu ziyaretin hem kültürel ilişkilerimizin canlandırılması hem de ticaretimizin geliştirilmesi adına fırsat olacağına inanıyorum” dedi.

Konuk Başbakan ve heyetine Kayseri hakkında bilgiler veren Vali Düzgün, Anadolu’nun merkezinde yer alan Kayseri’nin çok zengin bir tarihi geçmişe ve kültürel mirasa sahip olduğunu anlattı. Sanayi ve ticaret kenti olarak öne çıkan Kayseri’nin başta mobilya, elektronik ev aletleri, tekstil, gıda ve çelik ürünleri olmak üzere önemli ihraç ürünlerine sahip olduğunu ve 2 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Düzgün, “İnşallah Çeçenistan ile de ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Ticari özelliğinin dışında Kapadokya Bölgesinin bir bölümünü oluşturan Kayseri, Erciyes Dağı ile kış turizmi adına çok önemli imkânlar sunuyor. Ayrıca şehrimizde 4 tane de üniversite var. 2 bin civarında yabancı ülkelerden gelen öğrenciler burada eğitim görüyorlar. Öğrenci değişimi ile de Çeçenistan ile böyle bir ilişki mümkün” diye konuştu.

Rusya Federasyonu Çeçenistan Cumhuriyeti Başbakanı Ruslan Edelgerıyev ise sıcak karşılamadan dolayı Vali Düzgün’e teşekkür ederek, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov’un selamlarını getirdiğini söyledi. “Bize olan sıcak duygularınız yakından hissediliyor ve sokakta yürürken bile ne kadar çok sevildiğimizi hissediyoruz” diyen Edelgerıyev, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Türkiye programı kapsamında yaptığımız ziyaretlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin geliştiğini gördük. Bu gelişmelerden dolayı biz aramızdaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ziyaretimizle ekonomik açıdan var olan ilişkileri daha ileri götürmek için anlaşmalarda bulunduk ve şuanda yaptığımız bazı görüşmelerde zaten var olan yeni anlaşmalar ilişkiler oldu. Biz, Rusya Federasyonunun özerk bir Cumhuriyeti olarak, Türk sanayici ve yatırımcılarına yardımcı oluyoruz. İnşallah iki ülke arasındaki bağ ilerleyen zamanlarda daha da güçlenecek diye düşünüyorum. Bir kez daha bu sıcak karşılaşma için teşekkür ediyorum.”

Kayseri ve Çeçenistan arasında işbirliği ve yatırım konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyaretin sonunda Vali Düzgün Çeçenistan Başbakanı Edelgerıyev'e tarihi saat kulesinin kristal maketini, konuk Başbakan da Vali Düzgün’e Kafkas Hançeri hediye etti.

Edelgerıyev’ın ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Hasan Hakımov’un yanı sıra Ekonomi Kalkınma ve Ticaret Bakanı Muslim Huçıyev ve Ziraat Bakanı Musa Dadayev ile üst düzey yöneticiler de hazır bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.