Cebinizi kusursuz koruyun

Cebinizi kusursuz koruyun

PC satışları hızla düşüyor, buna karşılık akıllı cep ve tablet satışları tam gaz yükseliyor. Tüm bu yükün büyük bölümünü Android taşıyor, tabi bu yüzden hacker ve virüs yazarlarının da hedefi oluyor

Android güvenliği şansa bırakılacak bir şey değil, en uygun uygulamayı seçmeli ve onu desteklemelisiniz. Şu bir gerçek ki başka hiçbir mobil işletim sistemi, Android kadar tehlike altında değil, en fazla sayıda trojan ve diğer zararlıların hedefinde Andorid var. Fakat, iOS'un aksine, Android ücretsiz güvenlik uygulamaları ile iyi korunabiliyor. CHIP Online olarak biz de sizin için bu uygulamaları bir araya getirdik.

Güvenlik uygulamaları ve şifreleme

Virüs koruması ilk sırada yer almıyor. Android'de diğer güvenlik unsurlarına da çok dikkat etmeniz gerekiyor, mesela belirli uygulamaların güvenliği... Örneğin, Android uygulamaları genellikle çok sayıda izin ve adres defteri ya da arama listesine erişim izni isterler; hiç alakaları olmamasına rağmen... Ayrıca iletişim güvenliği ve kaybolan cihazın yerinin saptanması da güvenlik için önemli unsurlardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.