Çay bardağını kıran 11 yaşındaki Ali Konya'da meşhur oldu

Çay bardağını kıran 11 yaşındaki Ali Konya'da meşhur oldu

11 yaşında hayata atılarak, çay evinde çalışan, tepsi çevirirken kırdığı çay bardağı videosuyla Konyalıların sevgisini kazanan Ali Üye, “Ustama şeref sözü verdim. Bir daha tepsinin içinde çay bardağı olunca, tepsiyi çevirmeyeceğim” dedi

Konya'da çay tepsisi çevirirken, bardakları kıran 11 yaşındaki Ali Üye'nin görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Küçük Üye, o anları Merhaba Gazetesi'ne anlattı. Aslen Vanlı olan, ailesiyle birlikte 5 ay önce Antalya'dan Konya'ya geldiklerini söyleyen Üye, “Yaz aylarında çalışmaya karar verdim. Bedesten Çay Evi'nde çalışmaya başladım” dedi.

HABERİM YOKTU ÇAY TEPSİSİNİN ASKISI KIRIKMIŞ

Çay tepsisi çevirirken, bardakları kırdığı olayın 2-3 hafta önce Bedesten'de gerçekleştiğini söyleyen 11 yaşındaki küçük çaycı Ali Üye, “Ustam bana 'Çay tepsisini sallama' demişti. Ben de 'Öyle sallanmaz, böyle sallanır' dedim. Haberim yoktu, çay tepsisinin askısı kırıkmış. Çevirince bardak düştü kırıldı. Bardaktaki çay da bir esnafın kumaşının üzerine döküldü. İçeriye girdim, kumaşlara baktım çok zarar görmüş mü diye. Tam olarak bakamadım. Geri döndüm ve hemen ustama haber verdim. Sonra kumaş dükkanının sahibi de geldi. Ustam, 'Ah Ali ah. Yapmaz olaydın, çevirmez olaydın' dedi. Esnaf da 'Çevirdin ne oldu, meşhur mu oldun' dedi. O anların görüntüsünü Bedesten'den bir Ağabey paylaşmış. Çok izlendi videom. Sonra bana 'Meşhur mu oldun' diyen esnafa, 'Gördünüz mü meşhur oldum' dedim. Ustam ve diğer esnaf abi bana hiç kızmadı bardakları kırdığım, kumaşa zarar verdiğim için” şeklinde konuştu.

thumbnail-img-3315.jpg

SOSYAL MEDYADA ÇOK BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM

Ali Üye, daha sonra şunları ifade etti: “'Ustama şeref, delikanlı sözü verdim. Bir daha tepsinin içinde çay bardağı olunca, tepsiyi çevirmeyeceğim. O videodan sonra da beni çok tebrik eden oldu. Hatta bir teyze, 'Ah kuzum, kıyamam. Zarar neyse ben öderim' demiş. Bana çok sahip çıkan oldu. Bu işi gerçekten severek yapıyorum.”

thumbnail-img-3314.jpg

ALİ, ESNAFIN GAZINA GELMİŞ

Bedesten Çay Evi İşletme Sahibi Mustafa Doğanay da akranlarının sokakta bilye oynarken, Ali'nin çalıştığını söyledi. Her fırsatta esnafa çay götürürken, dikkatli götürülmesi gerektiğini Ali'ye söylediğini hatırlatan Doğanay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Ali, esnafın gazına gelmiş. Köşeyi döner dönmez, tepsiyi çevirmeye başlamış. 'Hadi Ali, tepsiyi çevir' diyenler olmuş. Ali çalışkan bir arkadaş. Bedesten'de artık herkes Ali'yi tanıyor. Biz de kendisini seviyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

thumbnail-img-3312.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum