Çavuşoğlu, Bmgk Başkanı İle Bir Araya Geldi

Çavuşoğlu, Bmgk Başkanı İle Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için, destek aramaya devam ediyor. Bakan Çavuşoğlu, bugün BM Genel Kurulu Başkanı ve Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutesa ile bir araya geldi.BMGK Başkanı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği için, destek aramaya devam ediyor. Bakan Çavuşoğlu, bugün BM Genel Kurulu Başkanı ve Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutesa ile bir araya geldi.

BMGK Başkanı Kutesa, her iki ülke ilişkilerinin iyi bir seviyede olduğunu belirterek, Türkiye'nin BM üyesi seçilmesi halinde Türkiye ile yakından çalışmaktan memnun olacağını ifade etti. Türkiye'nin Afrika ülkelerine olan yardım ve desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını, bu çerçevede Somali'ye yapılan yardımlar için teşekkür eden Kutesa, Türkiye'nin Finlandiya ile eşbaşkanlığını yürüttüğü arabuluculuk dostlar grubuna atıfla Türkiye'nin bu yöndeki çalışmaları için de teşekkür etti.

Bakan Çavuşoğlu ise Türkiye'nin Afrika kıtasına ve Afrika ülkelerine olan açılımını gündeme getirerek, önümüzdeki dönemde, G-20 dönem başkanlığı ve 2015'te düzenlenecek insani zirveyle ilgili üstleneceği önemli organizasyonları anlattı.

Çavuşoğlu,Türkiye'nin BMGK üyeliğinin bu etkinlikler için bir sinerji getireceğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.