Çavuşoğlu: Altın Portakal İktidara Hakaret Edilen Etkinlik Haline Getirildi

Çavuşoğlu: Altın Portakal İktidara Hakaret Edilen Etkinlik Haline Getirildi

Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzekereci Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görev yaptığı süre içinde Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni iktidara, hükümete, Başbakan'a ve bizlere hakaret ed.

Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzekereci Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görev yaptığı süre içinde Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni iktidara, hükümete, Başbakan'a ve bizlere hakaret eden etkinlik haline getirdi." dedi.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkanı adayı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Enç, İl Başkanı Mustafa Köse, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Manavgat'ta Dr. Asır Okur Bulvarı'nda AK Parti Manavgat Belediye başkanı adayı Recep Barut'un seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

Partililer, Çavuşoğlu'nu Manavgat'ta Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığı sonrası ilçeye bakan olarak gelmesi adına davul ve zurnalarla karşıladı.

    Çavuşoğlu ve Türel, seçim bürosu açılışı öncesi partililere yağmur yağışı altında konuşma yaptı.

AB Bakanı, konuşmasında CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 5 yıl içinde Antalya'ya hiç bir yatırım yapmadığı eleştirisinde bulundu. 30 Mart mahalli seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanmalarıyla birlikte Menderes Türel'in Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni yine eski saygınlığına getireceğini söyledi.

Çavuşoğlu, kürsüde konuşma yaparken elinin çarpması sonucu TRT mikrofonu yere düştü. Düşen mikrofonu yerden alan ve kürsüye koyan Çavuşoğlu, "Mikrofona karşı kibar olalım. Sonra basın özgürlüğü derler, Avrupa Birliği sürecini sekteye uğratmaya çalışırlar." dedi.

    30 Mart mahalli seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini bu seçimden partilerinin güçlenerek çıkacağını söyledi. 11 yıldır milli iradenin hakkını verme milli irade üzerinde vesayeti ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, 30 Mart'ta sandıkta alacakları yetki ile içeride ve dışarıda kimin sözünün geçtiğini herkesin göreceğini kaydetti.

Seçim bürosu, Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve AK Parti Manavgat Belediye başkanı adayı Recep Barut'un konuşmalarının ardından dualar eşliğinde açıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.