Çarşı esnafı mağdur oldu

Çarşı esnafı mağdur oldu

Aziziye Cami karşısında bulunan, manifatura ve mefruşatçıların bulunduğu Ferah Çarşısı'nda esnaflar dönüşüm çilesi çekiyor.

Aziziye Cami karşısında bulunan, manifatura ve mefruşatçıların bulunduğu Ferah Çarşısı'nda esnaflar dönüşüm çilesi çekiyor. Çarşının bir yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesi ile kesilen saçakları nedeniyle esnafın malları yağan yağmurda su altında kalıyor. Esnaflar ise belirsizlikten şikayetçi. Dükkan sahipleri Belediyenin çalışmalara başlayacağını belirttiğini fakat işin bir türlü başlamadığını ifade etti. Ferah Çarşısı esnafından Sait Çakın Büyükşehir Belediyesi'nin işleri yarım bırakarak kendilerini mağdur ettiğini ifade ederek, "Yaklaşık bir yıl önce belediye ekipleri restorasyona başlıyoruz diye çarşının saçaklarını kestiler. Çarşımız güzelleşecek diye sevinmiştik ama saçaklarımız kesildiği için o günden beri sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Çalışmaların en başından yarım bırakıldığını ifade eden Çakın, şöyle konuştu: "Restorasyonun yapılmasını biz de istiyoruz. Ama buraya gelip düzenimizi bozdular ve öylece bırakıp gittiler. Mallarımız ıslanmasın diye brandalarla idare etmek zorunda kalıyoruz. Hava biraz yağış olduğu zaman vatandaşlar da buraya gelmiyor. İşlerimiz durma noktasına geldi. Belediye yetkilileri geliyor, 5-6 kez çalışmalara başlayacağız diye geldiler ama bir türlü çalışmaya başlayamadılar. Çalışma yapmayacaksınız niye düzenimizi bozdunuz?" Çarşının diğer esnafları da düzenlemelerin biran önce yapılmasını istedi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum