Cansuyu, 3 milyon aileye kurban eti ulaştırdı

Cansuyu, 3 milyon aileye kurban eti ulaştırdı

Cansuyu ekipleri, bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini başta deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve muhtaçlara ulaştırdı.

Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini başta deprem bölgesi olmak üzere, Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde mazlum ve muhtaçlara ulaştırdı. Artan kurbanlık fiyatlarına rağmen bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 60’a yakın bir artış olurken, 20 ülkede gerçekleşen kurban organizasyonunda 3 milyon aileye kurban eti ulaştırıldı. Ayrıca bu yıl, Türkiye kurbanları, deprem bölgesinin yaşandığı 11 ilde dağıtıldı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2023 kurban organizasyonu kapsamında bağışçıların emanetlerini başta deprem bölgesi olmak üzere dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Artan kurbanlık fiyatlarına rağmen Cansuyu’na emanet edilen kurban sayısında yüzde 60’a yakın bir artış oldu. Cansuyu, geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl Türkiye kurbanlarının deprem bölgesinde kesileceğini açıkladı ve kesilen kurbanları depremzede vatandaşlara dağıttı.

3 MİLYON KİŞİYE KURBAN ETİ ULAŞTIRILDI

Cansuyu ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl Kurban Bayramı’nda da kendilerine emanet edilen kurban vekâletlerini muhtaçlara ulaştırdı. Bir önceki yıla göre kurban vekâleti sayısında yüzde 60’a yakın bir artış oldu. 50 bine yakın kurbanlık deprem bölgesi, Asya, Afrika, Filistin kampları, Lübnan kampları ve Gazze olmak üzere 20 ülkede kesildi. Yaklaşık 3 milyon kişiye bağışçıların emaneti olan kurban etlerini ulaştırıldı.

TÜRKİYE KURBANLARI DEPREM BÖLGESİNDE DAĞILDI

Cansuyu ekipleri, deprem bölgesine yönelik özel çalışma yürüttü. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle Cansuyu ekipleri, bu yıl Türkiye kurbanlarını Mersin’de keserek deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde dağıtım gerçekleştirdi. Türkiye kurban vekaleti sayısında ciddi artış yaşandı.

“HİÇBİR AKSAKLIK YAŞAMADIK”

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2023 kurban organizasyonunu yüz aklarıyla tamamladıklarını vurgulayarak, “Hiçbir aksaklık yaşamadık. Ekiplerimiz, gittikleri bölgelerden geri dönmeye başladı. 6 bölgede kurban organizasyonu yaptık. Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir acı yaşadık. Biz de Türkiye kurbanlarımızı deprem bölgesindeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu yıl kurban fiyatlarında yaşanan anormal artışa rağmen yürüttüğümüz çalışmalarla kurban vekâlet sayımızı artırdık” ifadelerini kullandı

YETİM ÇOCUKLARA ULAŞILDI

Köylü, 25 ana başlıkta yardım çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Cansuyu ekiplerimiz kurban organizasyonuyla birlikte gittikleri bölgede daha önce bağışçılarımız tarafından yaptığımız su kuyusu, külliye, sağlık ocakları ve kalıcı eserleri ziyaret ederek eksiklerini tamamladı. Bazı yerlerde yeni su kuyusu açılışları yaptık. Ayrıca ekiplerimiz bütün merkezlerde yetim aylığı ve çocuklara hediyeler dağıttı. Çok güzel tablolar oluştu” dedi. Köylü, Cansuyu ekiplerinin gittikleri ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden temsilcilikler başta olmak üzere kuruluşları ziyaret ederek çalışmalarla ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.