Çamurda Kurban Satışı

Çamurda Kurban Satışı

Konya'da bir haftadır yağan yağmur, kurban pazarlarını çamur deryasına çevirdi. Kurbanlıklar yağmur altında kalırken, satıcılar çamur içerisinde satış yapmak zorunda kalıyor, alıcılar ise çamura bata çıka kurbanlık beğeniyor. Kurban...

Konya'da bir haftadır yağan yağmur, kurban pazarlarını çamur deryasına çevirdi. Kurbanlıklar yağmur altında kalırken, satıcılar çamur içerisinde satış yapmak zorunda kalıyor, alıcılar ise çamura bata çıka kurbanlık beğeniyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasından dolayı vatandaşlar kurban yerlerine akın ediyor. Konya merkez Selçuklu içerisinde kurulan kurban pazarında satıcılar ve alıcılar çamurdan dolayı yetkililere ateş püskürüyor. Selçuklu ilçesindeki kurban yerinin hem ilçeye 25 kilometre hem uzak olması hem de çamurlu bir bölgede kurulması vatandaşlardan ve satıcılardan büyük tepki alıyor.

Satıcılar, "Kurbanlık danalarımız, ineklerimiz, koyunlarımız çamura batmış durumda. Gelen müşterilerimiz kurbana bakarken üst başları çamur oluyor. Bazı vatandaşlar arabalarıyla çamura saplanıp çıkamıyor. Defalarca belediyeyi aramamıza rağmen cevap veren bir kişi olmadı." diyor.

Samet Belek (25), "Bu rezilliğimizi belediye başkanına iletin. Akşamki yağmurdan dolayı mallarımız, eşyalarımız çamura battı. Mallarımızın yiyecek samanlarını çamurlu olan bölgelere döktük. Belediye başkanımıza duyurulmasını istiyoruz. 12 senedir bu mesleği yapıyorum, böyle rezillik görmedim. Ayrıca akşam karanlık çökünce ışıklandırma yok, elektrik yok." ifadelerini kullanıyor.

VATANDAŞ VE SATICI İSYANDA

İsmini vermeyen bir başka satıcı da şunları söylüyor: "Dünden beri yağmur yağıyor. Buradaki malımız, mülkümüz hepsi mahvoldu. Belediyeye telefon ediyoruz bize cevap vermiyorlar. Ne kepçe var ne de kum. Böyle adalet mi olur? Bakın hepimiz perişanız. Mallarımızın hepsi çamurun içinde perişan olduk. Yetkililer gelsinler, kurtarsın. Bizim zararımız 500 bin lira. Mallarımızın hepsi ölecek. Hadi kurtarmaya gelsinler bakalım. Hani neredeler. 4 gündür buradayız perişan olduk. Gelen müşteriler çamur olduğu için buradan geçemiyorlar, bakamıyorlar. Eski yer buradan iyiydi, böyle olmaz ki. Ne kontrol var ne bir şey. Hayvanların yarısı çamur içinde rezil olmuş. Hayvanların yanına giremiyoruz ve bakamıyoruz. Bu kadar malı kim satacak. Yazık yani vallahi yazık. Alan da rezil, satan da rezil. Belimize kadar çamur içindeyiz. Yani belediyenin bu yaptığı bize kötülüktür. Şehre 30 kilometre uzaklıkta. 10 yıldır bu işi yapıyorum böyle rezillik görmedim. Şu an sattığımız hayvanı 1 hafta sonra vatandaşa vereceğiz, alacağı zaman hayvana bakmamışsınız diyecek." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.