Camiler Ve Din Görevlileri Haftası, Cami Ve Gençlik Temasıyla Kutlanıyor

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası, Cami Ve Gençlik Temasıyla Kutlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından her yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, bu yıl “Cami ve Gençlik” teması işleniyor. Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali...

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından her yıl 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, bu yıl “Cami ve Gençlik” teması işleniyor.

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İl Müftüsü Arif Gökce, imamlar, din görevlileri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Müftüsü Arif Gökce, bu yıl "cami ve gençlik" temasıyla kutlanacak haftada toplumun tüm kesimlerine hitap eden din görevlilerinin gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini aktardı.

Vali Mustafa Büyük ise, geleceğin teminatı olan gençlerin fenni ilimlerin yanında manevi eğitimlerine de katkı sağlayacak olan "Cami ve Gençlik" konusunun uygulanmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi. Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlilerin çok önemli bir misyonu yerine getireceğini belirten Vali Büyük, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunmalarına büyük katkı sağlayan, din görevlilerimizi ve topluma önemli manevi mesajların verileceği ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı gönülden kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından program, okunan ilahilerin ardından son buldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.