Camiler için ödenek olmalı

Camiler için ödenek olmalı

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, "Diyanet İşleri ve belediyeler camilerin ısınma, tadilat, bakım-onarım, iç ve dış temizliği konusunda biraz yetersiz kalıyor. Diyanet ve belediyeler taşralardaki camiler için yeterli ödenek oluşturmalı" dedi

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda din görevlilerin ve camilerin sıkıntıları yeniden gündeme getirildi. Türk Diyanet Vakıf Sendikası Başkanı Atilla Ayhan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlilerinin yaşadığı zorluklara ve birçok konuda açıklama yaptı Ayhan,"Kutlamalar her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanırken son 2 yılda yapılan değişiklikle Diyanet'in verdiği tarih ile kutlanmaya başlandı. Camiler Haftası ile Din Görevlileri Haftası birleştirilerek kutlanmaya başlandı. Her ikisi bizim için çok önemli. Camiler Haftası ile Din Görevlileri Haftası ayrı olarak kutlanmalıdır" dedi. Din görevlilerinin yaşadığı zorluklara değinen Ayhan,"Din görevlileri sürekli eğitime tabi tutuluyor.30-40 yıl imamlık yapmış arkadaşlarımız meslekten kırgın olarak ayrılmaktadırlar. Bunun başlıca nedeni ise diyanetimizin eşit davranmamasıdır. Bir imam çalıştığı yıllar boyunca 4-5 kez Hac ve Umre'ye giderken diğer tarafta 30-40 yıl bu mesleğe gönül vermiş din görevlilerimiz hiç Hac ve Umre'ye gönderilmemektedir. Diyanetimizin bu konuya derhal el atıp her din görevlisine eşit davranmalıdır. Diyanet İşleri Başkanları sadece görevlerini yapmalılar. Hem üniversitelerde hem de Diyanet İşleri'nde çalışmamalılar" açıklamasında bulundu. Konya'da cami sayısının fazlalığına değinen Ayhan,"Şuan Konya'da çok cami var ve hala inşaatı devam eden camilerimizde var. Cami sayısının fazla olmasının başlıca nedeni eski ve küçük camilerin fazlalığı. Evden camiye dönüştürülen Konya'da çok cami var. Diyanet İşleri Başkanlığı büyük camiler yapmalıdır" diye konuştu.

365 GÜN BOYUNCA KONUŞULMALI

Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç,"Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda din görevlilerinin ve camilerin sorunları ön planda tutuluyor. Camilerin ve din görevlilerinin sorunları sadece bu 7 günde gündeme gelmemelidir. Camilerin ve din görevlilerinin sorunları her zaman gündeme gelmelidir. Diyanet İşleri ve belediyeler camilerin ısınma,tadilat,bakım-onarım,iç ve dış temizliği konusunda biraz yetersiz kalıyor. Konya merkezindeki ve ilçelerinde ki camiler temizlenip,bakım-onarım çalışmaları çok güzel,aktif ve verimli bir şekilde sürdürüyor. Ama taşralarda ki camilerin temizliği,bakım-onarım çalışmalarında hem belediyeler hem de Diyanet İşleri yetersiz kalmaktadır. Diyanet İşleri ve belediyeler taşralarda ki camiler için yeterli ödenek oluşturmalı" dedi. Gündemde olan olaylara da değinen Koç,"Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Din görevlilerinin, aile fertlerinin ve tüm vatandaşlarımız maneviyata önem vermelidir. Dini vecibelerini yerine getirip üstlerine düşen görevi yapmalılar" açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.