Camide kırgınlıkları kenara koymalıyız

Camide kırgınlıkları kenara koymalıyız

İl Müftüsü Ali Akpınar, “Birçok camimizde cami görevlisi ile cemaat, dernek, muhtarın kırgınlığı var. Buna Allah razı olmaz. Camilerimiz o kırgınlıkları kenara koyma yeridir” dedi

Konya Camileri Temizleme Derneği tarafından 1-7 Ekim Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Diltaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Balıkesir İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Dernek Başkanı Rıza Mendi, Dernek Başkan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, camiler ve din gönüllülerin senede sadece bir gün hatırlanılmaması gerektiğini belirterek, "ama bir farkındalık oluşturma adına bu hafta camilerimizi ve camileri ayakta tutan din görevlilerini gündeme getiriyoruz. Biz biliyoruz ki yer yüzünün ilk mabedi Kabe-i Muazzama'dır. Diğer camiler de Kabe'nin şubeleridir. İnsan var, mabet var. İnsan mabetsiz olamaz. Peygamberimiz hicret yolundadır. Yollara kubbeler serperek gelir. Şatafatlı değil ama o zamanın şartlarında mescidler yapılır. Medine'ye teşriflerinde ilk icraatı, Mescid-i Nebi'nin yerinin belirlenmesi olmuştur. O hayatta iken Medine mescidlerin sayısı 10'u geçmişti. Efendimiz'in hedefi tüm yeryüzünün mescit kıvamına getirilmesi idi" ifadelerine yer verdi.

17-1-008.jpg

CAMİLERDE KIRGINLIKLAR ÜZÜCÜ

Medeniyetin merkezi Medine'nin mescit merkezli kurulduğuna işaret eden Akpınar, "Saadet asrı o mabette inşa edilmiştir. O'nun ümmeti olarak bizim en çok muhtaç olduğumuz şey, kitap ve sünneti rehber edinmek varken, başka rehberlerin peşine düşen, adına cemaat de denilse, o duvara toslayan oluşumlar gösterdi ki, yapmamız gereken öncelikli olarak cami cemaati olmaktır. Biz bugün mescitlerimizi belirli bir yaşın üzerindeki , belirli bir kesimin sığınağı durumundan da kurtarmalıyız. Elbette mescitlerimizde ağzı dualı büyüklerimize de ihtiyaç var. İmamlarımıza, müezzinlerimize görevler düşüyor. Bu haftada sorunlar da konuşulur. Dünyanın en zor mesleği hakkı verilerek yapılan imamlıktır. Fakat bugün imamlarımızın ne kadar hakkını vererek bu makamda durduklarını sorgulamamız lazım. Bana göre en büyük sorunlardan biri, birçok camimizde muhtar ve cami görevlisi, dernek ile cami görevlisi veya cemaat ile cami görevlisi ya dargındır ya da kırgındır. Bunu müftülüğümüze gelen dosyalardan biliyorum. Buna Allah'ın razı olması mümkün değildir. Camilerimiz o kırgınlıkları kenara koyma yeri olmalıdır. Bunun üzerinde daha fazla düşünmeliyiz."

17-2-017.jpg

ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLENELİM

Dernek adına konuşan Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü de konuşmasında, "Derneğimizin artık gelenek haline getirdiği bu programda beraberiz. Derneğimiz kurulalı yıllar oldu. Bugüne kadar binlerce cami temizlendi. Sebep olanlardan,. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Camilerimiz tertemiz, pırıl pırıl olmalı. İmam ve müezzin kardeşlerimizin bu konudaki gayretleri takdire şayandır. Camilerimizin tertemiz olması lazım. Allah (C.C.) mana alemimizi de tertemiz kılsın inşallah ama eğer camisinin temizlenmesi konusunda gayrete ihtiyaç göre kardeşimiz varsa telefon etmeleri yeterli" dedi. 120 bini aşkın bir görevli ordusu olduklarını ifade eden Büyükkörükçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camilerimizle, cemaatimizle, gençlerimizle, ihtiyarlarımızla üzerimize aldığımız görevin gereği olarak çalışıyoruz. Hoca kardeşlerimizden istirhamım, hem camilerimizin temizliği ile ilgilenelim, sonra da yavrularımızla ilgilenelim. Yarınlar daha güzel bir Türkiye'ye, dünyaya hep beraber gelelim inşallah."

17-3-010.jpg

TÜRKİYE 1.’Sİ KONYA’DAN

Konuşmaların ardından ödül töreni yapıldı. Türkiye genelinde kız çocukları arasında yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan Ereğli'den Feyza Nergis'e, Türkiye 3.'sü Selçuklu'dan Nida Nur Bacak'a, ödüllerini Balıkesir İl Müftüsü İbrahim Öcüt verdi. Ayrıca Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Program sonunda katılımcılara geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi.

17-4-009.jpg

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum