Cameron: Putin, Bölünmüş Bir Ukrayna İstemediğini Söyledi

Cameron: Putin, Bölünmüş Bir Ukrayna İstemediğini Söyledi

Rus ve Ukraynalı devlet başkanlarının Avrupalı liderlerle Ukrayna krizinin çözümü için yaptıkların görüşme, tüm taraflarca 'olumlu' diye nitelendirildi.Milano'daki Asya-AB zirvesinde görüşmeyle ilgili açıklama yapan İngiltere Başbakanı...

Rus ve Ukraynalı devlet başkanlarının Avrupalı liderlerle Ukrayna krizinin çözümü için yaptıkların görüşme, tüm taraflarca 'olumlu' diye nitelendirildi.

Milano'daki Asya-AB zirvesinde görüşmeyle ilgili açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Avrupa'da dondurulmuş bir sorun ve bölünmüş bir Ukrayna görmek istemediğini söylediğini aktardı. Cameron, "Eğer bu doğruysa Rusya harekete geçmeli ve anlaşmaya saygı göstererek askerlerini ve ağır silahlarını Ukrayna’dan çekmeli. Bunlar olmazsa AB (Rusya üzerindeki) yaptırımları ve baskıyı sürdürmeli." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da, Minsk'te varılan mutabakatın uygulamaya konmasını istedi. "Taraflar arasında güven oluşması için bu önemli." diyen Barroso, tüm tarafların Ukrayna’nın egemenliği ve Avrupa’da dondurulmuş bir sorun olmaması konusunda hemfikir kaldıklarını vurguladı.

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada 'yanlış anlama ve anlaşmazlıklarla dolu' olan görüşmenin zorlu geçtiğini fakat müzakerelerin yine de sürdüğünü dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.