Çalınan Rögar Ve Izgara Kapakları Hurdacıda Ortaya Çıktı

Çalınan Rögar Ve Izgara Kapakları Hurdacıda Ortaya Çıktı

Siirt’te son zamanlarda cadde ve sokaklarda bulunan rögar ve ızgara kaplarının çalınmasında yaşanan artışın önüne geçmek için Siirt Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşletmesi'nin (SİSKİ) denetimleri aralıksız devam ediyor. Çalınan...

Siirt’te son zamanlarda cadde ve sokaklarda bulunan rögar ve ızgara kaplarının çalınmasında yaşanan artışın önüne geçmek için Siirt Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşletmesi'nin (SİSKİ) denetimleri aralıksız devam ediyor. Çalınan çok sayıda kapak hurdacılarda ortaya çıktı.

SİSKİ tarafından son zamanlarda cadde ve sokaklarda bulunan rögar ve ızgara kaplarının çalınmasında yaşanan artışın önüne geçmek amacıyla SİSKİ ve Zabıta denetim ekipleri tarafından sıklaştırılan denetimler kapsamında, ilde bulunan hurdacılar denetlendi. Hırsızlar tarafından çalınan çok sayıda rögar ve ızgara kapaklarının hurdacılar tarafından satın alındığı görülürken, denetim ekipleri hurdacıları uyararak, bir daha rögar ve ızgara kapaklarının hırsızlardan alınmaması yönünde uyarıda bulundu.

Yapılan denetimlerin ardından çalınan ızgaralar ile ilgili açıklama yapan SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman, son günlerde Siirt kent merkezinde rögar ve ızgara kapaklarının hırsızlar tarafından çalınmasında artış olduğunu ifade ederek, “Kapakları çalınan rögar ve ızgaralar tehlike arz etmektedir. Birçok mahallede cadde ve sokaklarda bulunan rögar ve ızgaraların kapakları, çalınarak hurdacılara götürülüp cüzi bir miktara satılmaktadır. Ancak kapaksız kalan rögar ve ızgaralar hem araçlar hem çocuklar için tehlike arz etmektedir. SİSKİ olarak rögar ve ızgara kapaklarını yakın bir zamanda kompozit malzemeden yapılmış yeni kapaklar ile değiştireceğiz. Bununla kapakların çalınmasının önüne geçeceğiz. Ancak bu konuda yurttaşların duyarlı olması, görenlerin belediyeye haber vermesi çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda denetimlerimizi artıracağız. Kapakları çalanlar hakkında, yakalandıkları takdirde gerekli yasal işlemleri yapacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.