Çalımbay: Futbolcularım 10 Kişi Kalmalarına Rağmen Mükemmel Mücadele Ettiler

Çalımbay: Futbolcularım 10 Kişi Kalmalarına Rağmen Mükemmel Mücadele Ettiler

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncularının 10 kişi kalmasına rağmen mükemmel mücadele ederek Eskişehirspor'u yendiğini belirtti. Çalımbay, 4-2 kazandıkları Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada iyi başlamaları...

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay oyuncularının 10 kişi kalmasına rağmen mükemmel mücadele ederek Eskişehirspor'u yendiğini belirtti. Çalımbay, 4-2 kazandıkları Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı açıklamada iyi başlamaları gerekirken kötü başladıklarını söyledi.

Antrenmanlardaki çalışmalarında hep baskı kurmayı konuştuklarını ifade eden Çalımbay, "Ama tersi oldu. Eskişehir bize güzel baskı kurdu. İki tanede gol attı. Tabii ki bizim bütün duamız ilk yarının bir an önce bitmesi idi. Bir de Oktay'ın attığı gol bizim ümidimizi dahada artırdı. Gol atılmasa işimiz belki daha zordu. İçeriye girdiğimizde hem taktik değişikliği hem gördügümüz hatalar, hem yerlerini değiştirdiğimiz oyuncular çok çok önemli idi. Onları yaptık. Oyun taktiğimizi değiştirdik. Çok iyi oynamaya başladık. 10 kişi kalmamıza rağmen 11 kişi yapamadığımızı 10 kişi mükemmel yaptık." diye konuştu.

Beraberliği yakaladıklarında ve öne geçtiklerinde de hiç kimsenin topu gelişigüzel vurmadığına dikkat çeken Çalımbay, "Hep pas yaparak çıktık. İlerdeki arkadaşlar mükemmel şekilde top tuttular. Bugünkü maçı kazandıranlar ikinci yarı oyuna giren arkadaşlardı. Hepsini tebrik ediyorum. Takımı tebrik ediyorum. Çünkü gerçekten ilk yarı değil ama ilk yarının sonları ikinci yarının başından sonuna kadar mükemmel şekilde mücadele ettiler. Biz Trabzon'da da 10 kişi kaldık. 10 kişi kalmış iken golü bulmuştuk. Ama burada üzülünecek olan şeylerden bir tanesi ve yediğimiz 2 golde yapılmaması gereken hatalar Trabzondaki hataların devam etmesi idi. Ama arkadaşlarımız ikinci yarı herkes 2 kişilik mücadele etti. 10 kişi kaldıktan sonra gerçekten inanılmaz şekilde mücadele ettiler. İnanılmaz şekilde topu korudular. 10 kişi olmamıza rağmen hep atağı düşündüler. Defansımızda öyle idi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık." şeklinde konuştu.

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve daha 7. maçlar oynandığını hatırlatan Rıza Çalımbay, "Eğer biz çok iyi bir şekilde bu seneyi bitirmek istiyorsak hep söylüyorum bizim bir kere futbolun dışındaki işlerimizi düzeltmemiz gerekiyor. İnşaallah onları düzeltirlerse bu takım iyi yerlere gelebilir." diyerek şöyle devam etti:

"Eğer düzeltilmezse bu takımda sıkıntılar baş gösterebilir. Ben o yüzden yarın yapılacak kongremizin kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum. İnşaallah çok hayırlı olacaktır. Bu da takıma yansıdığı takdirde o zaman bu arkadaşlarımız çok iyi bir grup iyi mücadele ediyorlar. Hepsi yüreğini ortaya koyuyorlar. Aynı şekilde devam edeceklerine inanıyorum. İyi bir galibiyet aldık ama işimiz çok zor. Bizi bekleyen bir sürü maçlarımız var. Onlara çok iyi şekilde konsantre olmamız gerekiyor. Bugün ilk yarıda yaptıklarımız yapmadan, ikinci yarıda yaptıklarımızın üzerine koyarak devam edersek bu sene Mersin İdmanyurdu için iyi bir yıl olur."

KIRMIZI KART AĞIR GELDİ

Basın mensuplarının Murat Ceylan'ın kırmızı kart görmesi sonrası hakemlerle girdiği tartışmayı sorması üzerine Çalımbay, "Bana göre orada kırmızı kart biraz ağır geldi. Hava topu idi adam topu daha kontrolüne dahi alamadı. Topu kontrolüne alsa Murat'ı geçse ve Murat da son anda düşürmüş olsa gibi düşüncelerimiz vardı. Bana göre öyle geldi, onun için itiraz ettim. Çünkü top havada idi. İkisininde değildi. Ortadaki bir toptu. Bu kadar rahat kırmızı kart verilmemesi gerekir. Benim itirazım ona oldu. Başka bir şey değil. Geçen hafta da Vederson isteyerek yapmadı kırmızı kart gördü. Önemli değil. Aslında bu bir bakıma takımı çok iyi kamçıladı. İyi mücadele ettiler. Herkes anladıki iki kişilik koşması gerekiyor. Onu da yaptılar." cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.