Çalımbay: Balıkesir Maçı Ligde Oynadığımız En Zor Karşılaşma Olacak

Çalımbay: Balıkesir Maçı Ligde Oynadığımız En Zor Karşılaşma Olacak

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu karşılaşacakları Balıkesirspor maçının ligde karşılaşacakları en zor müsabakalardan biri olacağını belirtti.Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Ligi'nin 9. haftasında karşılaşacağı...

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu karşılaşacakları Balıkesirspor maçının ligde karşılaşacakları en zor müsabakalardan biri olacağını belirtti.

Mersin İdmanyurdu Spor Toto Süper Ligi'nin 9. haftasında karşılaşacağı Balıkesirspor maçının hazırlıklarına başladı. Macit Özcan Tesisleri'nde yapılan çalışmalarda futbolcular, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç yaptı. Futbolcuların antrenmanda oldukça neşeli ve hırslı olmaları dikkat çekti. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetimle olan toplantısı nedeniyle antrenmana katılmazken takımı yardımcı antrenörler çalıştırdı.

Çalımbay, tesislerde gazetecilere yaptığı açıklamada Balıkesir karşılaşmasının kendileri için zor bir maç olacağını söyledi. Balıkesirspor'un, çok mücadele eden bir takım olduğuna dikkat çeken Çalımbay, “Onlar da bizim gibi lige yeni çıktılar. Onlar da yeni transferler yaptılar ve bizim gibi uyum süreci yaşıyorlar. Bizim oynayacağımız maç çok zor bir maç olacak. Eski maçlarını seyrettik; çok kapanan bir takım iyi kapanan bir takım. Çok mücadele eden bir takım. Bizim onlardan iki kat daha fazla mücadele etmemiz, iki kat daha iyi konsantre olmamız gerekiyor. Belki de bu ligde oynadığımız en zor maçlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.

Eski maçlarında Balıkesirspor başka takımlarla oynarken, herkesin kâğıt üstünde favori olarak başka takımları gösterdiğini vurgulayan Çalımbay, “Balıkesir kimle oynarsa onları gösteriyorlardı ama öyle değil. Onun için bu maç zor geçecek. Bunun bilincindeyiz. Ben futbolcularıma ve taraftarlarımıza, güveniyorum. Bu maçı alırsak ligde iyi bir duruma gelebiliriz. Bütün mücadelemizi kazanma üzerine koyduk” ifadelerini kullandı.

KALECİ NİHAT İYİ BİR FORM YAKALADI

Rıza Çalımbay, kaleci Nihat’ın performansı ile ilgili soruya ise “Takımda kalecilerin ayrı bir yeri var. Nihat benim çok yakından tanıdığım bir kişi. Sivasspor’a ve Sivasspor’dan da buraya ben aldım. Kendisine güveniyoruz, inanıyoruz. Diğer kalecilerimize de güveniyoruz. Nihat gerçekten güzel bir form yakaladı. İnşaallah sezon sonuna kadar devam ettirir. Çalışmayı çok seven, hedefi olan bir arkadaşımız. Kalecilik zor bir meslek oynarsın oynarsın 90. dakika bir gol yersin, 90 dakikada yaptığın bütün işler silinir gider. Nihat, tecrübeli bir kaleci ve kaleciliği biliyor. İnşallah bu performansını sürdürür. Türk futbolu iyi bir kaleci kazanmış olur. Biz Nihat’tan çok memnunuz ancak ileride iyi bir teklif gelir kendisi de isterse tabi ki bırakırız. Bütün futbolcularımız gidebilir. Şu an için bir teklif yok, zaten önce Mersin için bir sorumlulukları var. Sezon biter ona veya başka futbolculara çok iyi teklif gelirse göndeririz. Benim çalıştırdığım kulüpler zaten transferlerden kar ediyor. Benim transferden zarar ettirdiğim bir kulüp yok” cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.