Çağrıma kulak verin

Çağrıma kulak verin

Yılmaz Vural, kadronun muhafaza edilmesi halinde yeniden süper lige çıkılabileceğini belirterek, Bizler bugün varız yarın belki olmayabiliriz

Ama Konyaspor futbolun içerisinde daima olmalıdır” dedi

 

Sezon içerisinde yapılan hatalar nedeniyle Konyaspor’un Süper Lig'den düşmesinin kesinleştiğini söyleyen Yılmaz Vural, iskeleti korunacak ve üzerine yapılacak birkaç önemli takviye ile yeşil-beyazlı ekibin yeniden Süper Lig'e çıkabileceğini, bunun için başta şehrin önde gelenleri olmak üzere herkesin Konyaspor'a sahip çıkması gerektiğini söyledi. Temsilcimizin son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz Vural, "Küme düşmemiz kesinleşti. Ama kalan 3 haftaya bakıldığında oynayacağımız maçları da göz önünde bulundurursak biz ligi 18.veya 17.sırada değil de kümede kalacak Sivasspor'un bir basamak altında tamamlayalım. Ve 3 maçı da kazanırsak kulübümüze 3 milyon TL'ye yakın bir maddi kaynak girişi sağlanmış olacak. En azından da ben sezon sonuna kadar 13 maçta bu takımın başında kalmış biri olarak 4 maçı kaybetmiş, 9 maçı da kaybetmemiş bir teknik direktör olmak istiyorum" dedi.

KİMSENİN HATA YAPMA ŞANSI YOK

Konyaspor’un son haftalarda oynadığı futbol ile herkesin takdirini kazandığını da sözlerine ekleyen  Vural açıklamalarına şöyle devam etti: “Takımı takip eden Konyalıların alınacak sonuçlar nedeniyle önümüzdeki sezon için şimdiden umutsuz olmalarını da arzu etmiyorum. 'Bu takım Süper Lig takımıydı. Ama bir takım şanssızlıklardan dolayı düştü' mesajını en azından kendi camiamıza vermek istiyoruz. Bu yüzden oyuncularımızla düşmüş bir takım havasında değil de amacı olan bir takım havasında çalışıyoruz. Lig sonuna kadar son antrenmanımıza kadar aynı disiplinle çalışmaya devam edeceğiz. Konya'yı temsil ediyoruz ve taraftarlarımızın son 3 maçını kazanacak olan takımlarıyla gurur duymalarını istiyorum. Futbolda ne yönetici, ne teknik adam, ne futbolcu, ne de taraftarların hata yapma şanslarının olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Böyle bir deneyimi maalesef Konyaspor bir kez daha yaşamış oldu. Umarım içerisinde bulunulan demoralize ortamdan Konyaspor camiası bir an evvel kurtulur.”

KADRO MUHAFAZA EDİLMELİ

Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, kadronun muhafaza edilmesi halinde yeniden süper lige çıkılabileceğini belirterek,  “Benim başkanımız ve yönetim kurulumuzla sürekli konuştuğum, medya aracılığıyla da taraftarlarımıza ve şehrin büyüklerine iletmek istediğim konu Bank Asya’da da futbol oynanıyor. Önümüzdeki sene en azından bu takımı olduğu gibi muhafaza edip, katılacak birkaç oyuncu ile birlikte kadroyu fazla bozmadan takımın yoluna devam etmesi. Bu durumun sağlanması halinde bende takımda seve seve kalacağımı söyledim. Yeniden bir toparlanmaya girerek yeni sezona başlamış oluruz. Yabancı ve yerli oyuncularla konuştum. Kariyerini düşünen ve sözleşmesi sona eren birkaç isim dışında hepsi Konya'da mutlu olduklarını ve burada kalmak istediklerini söylüyorlar. Bütün bunlar imkan meselesi. Konyaspor ekonomik sorunlarını çözerse futbol deyimiyle 'kimseye değmeden' yeniden Süper Lig'e adını yazdırır. Oturmuş bir kadro ve yapılacak birkaç takviye ile de Süper Lig'de kalıcı olma adına adımlar atılmış olur. Umarım benim bu çağrıma Konyaspor camiası ve Konya şehrinin önde gelenleri kulak verirler. Bizler bugün varız yarın belki olmayabiliriz. Ama Konyaspor futbolun içerisinde daima olmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

GENÇLERBİRLİĞİ HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak Konyaspor’da hazırlıklar galibiyet parolasıyla sürüyor. Ligde, kalan 3 maçını da kazanmayı amaçlayan yeşil-beyazlılar’ın önceki akşam saatlerinde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Yılmaz Vural gözetiminde yapılan antrenmana rahatsızlık nedeniyle 10 gün rapor alan Erdinç Yavuz ile ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle tedavi gören kaleci Ercüment Kafkasyalı katılmadı. Isınma hareketleri ve 4 grupta oynanan top tekniğine dayalı çalışmayla başlayan antrenman, iki seri üzerinden yapılan tempolu koşu çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartallar, dün ise basına kapalı olarak maçın oynanacağı saatte taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Bugün de basına kapalı olarak çalışacak olan yeşil-beyazlılar hazırlıkları Cumartesi günü öğle saatlerinde gerçekleştirecekleri ter idmanıyla tamamlayacaklar.. Konyaspor kafilesi Başkent’e aynı gün öğle yemeğinin ardından giderek Crowne Plaza otelde kampa girecekler. Gençlerbirliği-Konyaspor maçı, Pazar günü saat 16.00’da Ankara 19 Mayıs stadında oynanacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Konyaspor’da, bu maçta kırmızı kart cezalısı Perez ile birlikte rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve rapor alan Erdinç oynayamayacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.