Çağlayan: Bakanlık Olarak Yüzde 3,5 Civarında Büyüme Beklentimiz Var

Çağlayan: Bakanlık Olarak Yüzde 3,5 Civarında Büyüme Beklentimiz Var

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 sonunda başlayan yavaşlamadan çıkışın yavaş ilerlediğini ifade ederek, Türkiye’nin 2013’te geçen yılki yüzde 2,2’lik büyümeden daha yüksek bir hızda büyüdüğünü kaydetti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 2011 sonunda başlayan yavaşlamadan çıkışın yavaş ilerlediğini ifade ederek, Türkiye’nin 2013’te geçen yılki yüzde 2,2’lik büyümeden daha yüksek bir hızda büyüdüğünü kaydetti. Çağlayan, “Yine de mevcut Orta Vadeli Program (OVP) hedefinin altında kalan bir oran göreceğiz. Ekonomi Bakanlığı olarak yüzde 3,5 civarında bir büyüme beklentimiz var." dedi.

Bakan Çağlayan, yaptığı açıklama ile büyüme verilerini değerlendirdi. Verilerin ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 4,4 büyüdüğünü gösterdiğini aktaran Çağlayan, “2008’de başlayan küresel krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olduk ve 2009’un son çeyreğinden itibaren büyüyoruz, yani 15 çeyrekten beri kesintisiz bir büyüme var." ifadesini kullandı. Dış konjonktürdeki gelişmelerin etkisini üçüncü çeyrekte göstereceğine de işaret etti.

Gelişmekte olan ülkelerin daha yavaş büyüyeceğini ve gelişmiş olanların ise son birkaç yıldan daha iyi performans gösterdiği bir döneme girildiğini öne süren Çağlayan, "Ben bu dönemi normale dönüş sürecindeki son viraj olarak görüyorum. Bu virajı da Türkiye olarak rahat geçeceğiz. Türkiye olarak bir eşikteyiz. 10 yılda kişi başına geliri 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara çıkan ve performansı ile parmak ısırtan bu ekonominin şimdi daha yüksek düzeylere çıkması gerekiyor. Bunun için de daha müreffeh bir toplum, daha yüksek demokratik standartlar, daha fazla birlik, daha fazla kardeşlik vazgeçilmez ilkelerimiz." açıklamasında bulundu.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.