ByLock mağdurları için yeni KHK çıkarılacak

ByLock mağdurları için yeni KHK çıkarılacak

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in bir defa daha uzatıldığını söyledi.

2018’in ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde OHAL'in süresinin uzatılıp uzatılmayacağı, KHK'lar, yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele, Avrupa Birliği vardı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in bir kez daha uzatılacağını ifade etti.

OHAL UZAYACAK

Bozdağ, bir gazetecinin OHAL'in 19 Ocak'ta biteceğini hatırlatarak uzayıp uzamayacağını sorması üzerine "MGK'da görüşülüp alınacak tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek OHAL bir kez daha uzatılacak" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

KISA DÖNEM ASKERLİK İDDİASI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın bir ifadesi böyle bir algıya yol açtı. Esasında okunduğu vakit Sayın Bakanımızın böyle bir değerlendirmesi yok. Yapılan şey bu konuda iş dünyasından bazı taleplerin dile getirildiği. Hükümetimizin gündeminde böyle bir gündem yoktur. Hiç kimsenin böyle bir beklenti içine girmemesi gerekir.

 

 

 

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASI

Sayın Bahçeli bugün bir değerlendirme yaptı. Ben de toplantıyı takip ettim TV’lerden. Sayın Bahçeli saygın bir lider. İkili oynamayan birisi. Neyse o. Sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacağını açıkça ifade etti. Bu, MHP’nin kendi kararıdır. Biz buna saygı duyarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında destekleme konusunda açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı malum Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir. 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayımıza destek verecek olması ve bunu bugünden açıklaması memnuniyet verici bir durumdur. Önümüzdeki günlerde ittifak ile ilgili neler olacak göreceğiz.

YUNANİSTAN'DAKİ FETÖ'CÜLERİN DURUMU

Yunanistan'da ikinci derece iltica kurulu bir darbecinin sığınma talebini kabul eden karar verdi. Yanlış bir karar. Darbecileri himaye eden, demokrasi ile bağdaşmayan bir karardı. Darbecilere destek niteliğinde bir karardı. Yunanistan hükümetinin itirazı üzerine karar değerlendirildi, yürürlüğün durdurulması kararı verildi. Memnuniyetle karşılıyoruz. 8 darbecinin iadesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Türkiye ile Yunanistan komşu iki ülke.

EGE'DEKİ ADALAR

İki ülke arasındaki sınırlar konusunda hükümetlerimiz döneminde herhangi bir değişiklik asla olmamıştır, bundan sonra da olması mümkün değildir. Türkiye Ege'de ve diğer alanlarda bir değişikliğe izin vermez. Kimse böyle bir düşünceye kapılmamalıdır. Türkiye çok nettir. AK Parti iktidarları döneminde bu netliğin somut hayata geçtiği dönemi yansıtmaktadır. Türkiye'de bazı partiler, özellikle CHP bu konuyu adalar üzerinden tartışmayı iç politik bir malzeme haline getirdi. Bu konu siyaset üstü bir konu olarak değerlendirilmeli.

'HAKAN ATİLLA DAVASI SİYASİ BİR DAVADIR'

(Hakan Atilla davası) ABD'de devam eden kamuoyunda Zarrab davası olarak bilinen sonradan Hakan Atilla davasına dönüştürülen dava siyasi bir davadır. Hukuki bir dayanağı yoktur. Savcısı FETÖ'cülere destek açıklaması olan biri olduğu gibi, yargılamaları yapan hakimin organizasyonlarda konuşturulan, FETÖ ağzı ile açıklamalar yapan bir hakim. Jüri üzerinde de baskı uygulayan bir hakim ile karşı karşıyayız.

2 BİN 138 KİŞİ İÇİN KHK

KHK ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. 11 bin 480 kişi ile ilgili, uygulama ile Bylock'a yönlendirilmiş bulunan kişiler hakkında kamudan ihraçlar varsa KHK ile görevlerine iadelerie için talimatı oldu. Çalışma oldu, tek tek incelendi. Bir kısmı atılmış, bir kısmı da görevine devam ediyor. Kamu görevinden atılmış olanlar 2138 kişi. Bylock dışında bir başka gerekçe yoksa bunların iadesi yapılacaktır. Kurumlarımız bize bunlarla ilgili çalışmalarını iletiyorlar. 2 kurum kaldı, çalışmayı tamamladığında KHK çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.