Büyükşehir’e sorular

Büyükşehir’e sorular

Büyükşehir Belediyesiyle ilgili iddialarını geçtiğimiz günlerde soru önergesi vererek Meclise taşıyan Milletvekili Mustafa Kalaycı, şimdi de Büyükşehirden cevap beklediği yeni iddialar ortaya attı

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili önemli iddialarda bulundu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi vererek Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı satışları Meclis gündemine taşıyan Mustafa Kalaycı, dün konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Parti İl Başkanı Ali Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Çay’ın da katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Kalaycı, Konya’da mahalli idarelerin faaliyetleriyle ilgili bazı iddiaların kamuoyunda konuşulduğunu, bazılarının kısmen medyaya yansıdığını, belgelere dayalı yolsuzluk olayları ve somut iddiaların ise gündemde fazla yer edinmediğini söyledi.
Konya milletvekili olarak halkı bilgilendirerek, sorumlulardan hesap sormanın görevi olduğuna inandığını ifade eden Mustafa Kalaycı, ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından, mülkiyeti belediyeye ait Selçuklu İlçesi Feritpaşa mahallesindeki taşınmaz üzerine kat karşılığı ticari kompleks ve çok katlı kule yapım işi ile ilgili iddiaları aktardı. Konuyu Meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdiğini belirten Mustafa Kalaycı, belediye zararlarının ve soruşturma sonucunun ne olduğunu, cevaplandırması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a yazılı olarak sorduğunu ve cevabını beklediğini söyledi.
BÜYÜKŞEHİR’İN CEVAPLAMASI GEREKEN SORULAR
Bunun yanında yeni iddiaları da gündeme taşıyan Mustafa Kalaycı, sorularının muhataplarınca cevaplandırılmasını isteyerek şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi’nde sahte bilet yükleme konusunda yaşanan trilyonluk yolsuzluk olayının sonuçları ne olmuştur? Kiraya verilen bir kısım otoparkların gelirlerinin sözleşmeye uyulmaksızın tahsil edildiği, bir kısım otoparklardan hiç tahsilat yapılmadığı ve bazı otoparkların ihalesiz ve sözleşmesiz kiralandığı Sayıştay’ca 2004 yılı hesapların incelenmesi sonucu belirlendiğinden, yapılan usulsüzlükle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan talep edilen soruşturmanın sonucu ne olmuştur. Sille kavşağında imar planında yeşil alan, çocuk ve eğlence merkezi olarak belirlenen arsadaki hangi parseller, belediyece kimlere ve ne kadar fiyata satılmıştır? Neden satılmıştır? 2005 yılında belediyece 5 trilyon liraya satılan bu arsadaki bir parselin, alan firma tarafından kısa bir süre sonra 13.7 trilyon lira fiyatla satışının yapıldığı doğru mudur? Kime, nasıl ve ne şekilde böylesine yüksek bir rant sağlanmıştır?
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan fonların yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenmesi uygulanmasına son verilmiş midir? 2004-2005 yıllarında huzur hakkı olarak ödenen toplam 247 milyar lira faiziyle birlikte ilgililerden tahsil edilmiş midir? Sayıştay raporlarında yersiz olduğu belirtilen bu uygulamada, özellikle muhtaçlara yardım amaçlı oluşturulan fondan bu tür ödemeler yapılması ahlaki midir?
İhaleye fesat karıştırma, rüşvet ve çıkar amaçlı suç örgütü kurulması iddialarıyla başlatılan Okyanus Operasyonu kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinde seçilmiş veya atanmışlardan gözaltına alınan, ifadesine başvurulan olmuş mudur? Varsa belediyedeki görevleri nelerdir?”
YOLSUZLUK, YAPANIN YANINA KAR KALMAMALIDIR
Bu konulardaki ayrıntıları ve yaşanan gelişmeleri somut dayanakları ile birlikte ayrıca kamuoyu ile paylaşacağına işaret eden Kalaycı, “Yolsuzluklar örtbas edilmemelidir. Yolsuzluklar yapanın yanına kar kalmamalıdır. Kul hakkı yiyenlerden, soygunculardan ve hortumculardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Kamu yönetimine hakim olan zihniyet ve kadrolar, yolsuzlukla mücadeleyi milli bir mesele gibi yürütmedikçe, yolsuzluğun temel sebeplerini ortadan kaldıracak tedbirleri kararlılıkla almadıkça, yolsuzluk hastalığından tamamen kurtulmak mümkün değildir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum