Büyükşehir’e ‘altın elma’

Büyükşehir’e ‘altın elma’

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği (FİJET) tarafından verilen ve ‘Dünya Turizm Oscar’ı olarak adlandırılan ‘Altın Elma Ödülü’ bu yıl Konya'ya verildi

Novovotol'de gerçekleşen ödül törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Fas Turizm eski Bakanı ve FİJET Başkanı Ticani Hattat, TÜRSAB ve Türk Hava Yolları temsilcileri, belediye birim müdürleri ve çok sayıda turizm temsilcisi katıldı.  1954 tarihinde Paris Belediye sarayında bir törenle kurulan FİJET, ülkesine en faydalı turizm hizmeti veren kişiye, beldeye veya organizasyona altın elma ödülü veriyor. Ödül bu yıl Mevlevilik ve Sema gibi unsurların korumasına duyarlılık nedeni ile Konya'ya verildi. Turizm’in Oscar’ı kabul edilen ödülü Konya’ya kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ödülü Konya’ya layık gören Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu’na teşekkür etti. 2017 turizm ödülünün Konya’ya verilmesinin Konya turizmi açısından adeta yeni bir miladı oluşturduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “ Dünyada savaş yerine barışı istiyorsak, zulmün yerini adalet alsın istiyorsak, düşmanlığın yerini dostluğa, kardeşliğe bırakmasını istiyorsak, turizmi de desteklememiz gerekiyor” diye konuştu.

KONYA TÜM İNSANLIĞIN BİR DEĞERİDİR

Başkan Akyürek, “Konya insanlığa miras bırakılan şehirlerden, yerleşim yerlerinden birisidir. İnsanlık mirası değerlerden birisidir. Konya sadece Konya’da yaşayanların şehri, Konya’da yaşayanların mülkiyetinde olan bir yerleşim yeri değildir. Konya aynı zamanda tüm insanlığın bir değeridir. Tüm insanlığa miras bırakılan bir yerleşim yeridir” dedi. Tarihi ve turistik mekanların yeniden düzenlenmesi ve hayata kazandırılması, turizm çeşitliğinin sağlanması, turizm alt yapısının Konya’da güçlendirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Akyürek, Altın Elma ödülünü almanın kendilerine yeni bir sorumluluk getirdiğine vurgu yaptı.

TURİZM DİĞER ALANLARI DA GELİŞTİRİR

FİJET Başkanı Ticani Hattat ise konuşmasında, dernek olarak dünya genelinde turizmin gelişmesini hedeflediklerini belirterek, "Turizmin sürdürülebilir olması lazım. Sürdürülebilir bir turizm için çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik, sosyal ve çevresel unsurların iyileşmesi turizmi geliştirir" dedi. Turizmin küresel ekonomiye katkı sağladığına işaret eden Hattat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya gayri safi millî hasılasının yüzde 10'dan fazlası turizmden sağlanıyor. Diğer endüstrilerin gelişmesini sağlıyor. Kültürel ve dinler arası diyaloğa katkı sağlıyor. Turizm toplumlara katkı sağlamalı. Turizmin dünya barışının tesisi için önemli bir görevi var. Tarihi mirasımızı korumalıyız. Kültürel çeşitlilik dünya hazinesidir. Karşımızdaki en büyük sorun terördür. Pek çok turizm bölgesi bundan etkileniyor. Bunun çözümü için Uluslar arası strateji geliştirilmeli.”

img_4912.jpg    

HATTAT’TAN DİYALOG SÖYLEMİ

Konya’nın temiz ve yeşil bir şehir olduğunu ifade eden Hattat, şu ifadelere yer verdi: “Konya ayrıca bir dini turizm destinasyonu. Konya’ya 2 milyondan fazla kişi geliyor. Bazıları hac için geliyor. Mevlana’nın dünya çapında takipçisi var. FİJET buradaki dini mirası da tanıyor. Dinler arası diyalog için önemli bir şehir. Bu yüzden bu ödülü Konya’ya vermeyi uygun gördük.  Yenilenmiş ödülü ilk Konya alıyor.”

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar da konuşmasında, "Konyamızı tanıtan film, bu ödülün Konya'ya neden verilmesi gerektiğini anlatıyor. Konya, dün olduğu gibi bugün de büyüme trendini sürdürüyor. Kültürü ile turizmi ile, dünü bugüne taşımış, eksikliklerini tamamlayarak, yarınki nesillere tamamlamayı ilke edinmiştir. Konyamız bu ödülle yükseliş trendini bir kat daha artıracak" dedi.

HÂLİD ŞEN

2-2-046.jpg

img_4917.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.