Büyükşehir’den   yeni arıtma tesisi

Büyükşehir’den yeni arıtma tesisi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya genelinde çevreyi korumak ve atık suyun zararlı etkilerini bertaraf etmek amacıyla atıksu arıtma tesisleri yapmayı sürdürüyor

Bu kapsamda Derebucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmada yüzde 60 fiziki tamamlanma oranına ulaştı. Tesis inşaatını Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa ve İLBANK Bölge Müdürü Sedat Yılmaz ile birlikte inceleyen Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, yapım süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

3 BİN NÜFUSA HİZMET EDECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın direktifleri doğrultusunda ilçelere atıksu arıtma tesisi kazandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Demir, “Doğanhisar, Derebucak, Taşkent atıksu arıtma tesislerinin ihalesini yaptık. Şu anda da Derebucak Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatında bulunuyoruz. İnşaatımız yüzde 60 civarında tamamlandı. Mekanik, elektrik ekipmanları atölyede tamamlanıyor. Onlar da geldikten sonra inşallah burayı yılsonu itibariyle tamamlamış olacağız. Burası yaklaşık 3 bin nüfusa hizmet edecek” dedi.

ARITILAN SU TARIMSAL AMAÇLI KULLANILABİLECEK

Derebucak’ın muhteşem doğasını bu çevre dostu yatırımla korumayı hedeflediklerine dikkat çeken Demir, “Derebucak bölgesi biliyorsunuz doğanın çok güzel olduğu bir bölge. Burada çevre kirliliğini önleme açısından da arıtma tesisi ayrıca önem arz etmektedir. Dolayısıyla ileri teknoloji ile ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri yaptığımız için de buradan çıkacak suyu vatandaşlarımız yakın tarımsal faaliyet yapan bölgelerde rahatlıkla kullanabilecek. Arıtma tesisimizin Derebucak’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Derebucak'a kazandıracağı tesisin maliyeti 56 milyon lira.

AA

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.