Büyükşehir Belediyesi 51 İşçinin Hakkı Olan Parayı Protokolle Ödedi

Büyükşehir Belediyesi 51 İşçinin Hakkı Olan Parayı Protokolle Ödedi

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde maaş, ikramiye ve diğer alacakları AK Partili belediye döneminde ödenmeyen 51 işçinin mağduriyeti imzalanan protokolle giderildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol ile...

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde maaş, ikramiye ve diğer alacakları AK Partili belediye döneminde ödenmeyen 51 işçinin mağduriyeti imzalanan protokolle giderildi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol ile işçiler arasında imzalan protokol anlaşması ile işçilerin asıl alacakları ve bu alacaklarına işleyen yasal faizin yüzde 25'nin ödenmesine karar verildi. Bu alacaklardan yüzde 70'i peşin, geri kalan alacakları da 12 ay taksitle ödenecek. İşçiler Mardin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazanmalarına ve İcra Takibi yapmalarına rağmen AK Partili Mardin Belediyesi tarafından işçilere ödeme yapılmamıştı.

2013 yılında dönemin belediyesi tarafından bir bankadan 40 milyon liranın işçilere ödenmek üzere alındığını fakat bu para işçilere ödenmediği gibi tüm borçlarında kendilerine devir edildiğini vurgulayan Büyükşehir belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, "Siyasi nedenlerle, siyasi mülahazalarla arkadaşlarımızı mağdur etmişlerdir. Arkadaşlarımız bu emeklerinin karşılığını alamamışlardır. Tabi ki bir yargı süreci başladı. Bizim için önemli olan emekçi kardeşlerimizin hukukunu yerine getirmektir. Bir mahkeme kararı olsa da, olmasa da, biz bu emekçi kardeşlerimizin mağduriyetini kaldırmak için mutlaka bugün hazırladığımız protokolü yerine getirmek için yine aynı süreci, aynı davranış biçimini ortaya koyacağız. Tabi ki alınan işçiye verilmek üzere alınan 40 milyonluk para bir bankadan alınmıştır. Fakat bu paranın ödemesini dahi 2.ci bir döneme bırakmışlar.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.