Büyükelçi'den Konuk'a ziyaret

Büyükelçi'den Konuk'a ziyaret

Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuku ziyaret etti

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret ederek Çumra Şeker Fabrikasını gezdi.
Konya’da 2 gündür gezi ve incelemelerde bulunan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Ticaret Ataşesi Hans Jörg Brunner ile beraberindeki heyet Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’u ziyaret etti.
Büyükelçi Pohl, 1 yıldır Türkiye’de bulunduğunu, tarımda büyük gelişme gösteren Konya’yı ve burada bulunan yatırımları yerinde görmek istediğini söyleyerek, “Türkiye’de 5 bin Alman firması faaliyet gösteriyor ve son yıllarda da iki ülke arasındaki ilişkilerde ciddi ve çok iyi gelişmeler yaşanıyor.
Konya’ya baktığımızda tarımın çok önemli olduğunu ve büyük bir rol üstlendiğini görüyoruz. Şeker üretimi son derece önemli. Burada sanayi kuruluşlarını ve sanayi bölgelerini görme fırsatımız oldu” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Türkiye ve Almanya arasında kurulacak proje ortaklıklarının ortak menfaatlere hizmet edebileceğini söyledi. Konya Şeker’in gerçek sahiplerinin üreticiler olduğunu belirten Konuk, “Burada üretilen katma değer, tüm dünyada olduğu gibi milli gelirinden en az pay alan kesim olan tarım kesimine gelir olarak transfer edilmektedir. Yani bizim kurumumuzun temel işlevi tarımsal ürünü işleyerek tarım kesiminin milli gelirden aldığı payı arttırmaktır. Burası sermaye yapısı itibarıyla ne kamu ne de özel sektör kuruluşudur. Konya Şeker, üçüncü sektör olarak tarif edilen bir kooperatif şirkettir. İştigal alanlarımız arasında gıda sektörü ön plandadır. Ağırlıklı olarak gıda sektöründe faaliyet gösteren kurumumuzun enerji ve kimya sektörlerinde de yatırımları mevcut. 4 bine yakın doğrudan istihdam sağlayan grubumuz, tohumla başlayan ve çatala kadar uzanan üretim sürecinin tüm halkalarında etkindir. Yani tohumdan çatala tüm sürece yönelik yatırımlarımız mevcuttur” dedi.
Konuk’un çini tabak hediye ettiği Büyükelçi Pohl ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından Çumra Şeker Fabrikasını gezdi. Burada bulunan tesisleri ve üretim alanları gören Büyükelçi Dr. Pohl, yatırımların son derece etkileyici olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.