Büyükanne maaşı başvuruları donduruluyor

Büyükanne maaşı başvuruları donduruluyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne maaşına şu ana kadar 65 bin başvuru yapıldığını ve yoğun talep nedeniyle kayıtların dondurulacağını belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önemli açıklamalarda bulundu. AHaber’in canlı yayınında konuşan Müezzinoğlu, “İstihdam desteklerinin de etkisiyle işsizlik 2017 sonunda yüzde 9.5-10.5 aralığına gerileyecek, büyük bir aksilik olmazsa işsizlik yılı tek hanede bitirecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için bu alanda seferberlik çağrı yapmıştı. Çağrıya birçok şirket ve çatı örgütün olumlu yanıt vererek yeni istihdam sağlayacağını açıkladı. Teşviklerle birlikte ilk etapta Nisan’daki referandum öncesi istihdamda bir artış yaşanması bekleniyor.

Hükümetin verdiği destekle birlikte asgari ücretle bir işçi çalıştıran işverenin maliyetinin 773 TL azalarak 1,404 TL’ye geriliyor. Paketin maliyeti 12.3 milyar TL olarak öngörülürken, bunun yaklaşık 11 milyar TL’si ise İşsizlik Fonu’nun karşılanacak.

Müezzinoğlu paketin 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacağını belirtirken 500,000 kişinin işbaşı eğitimi ile istihdamının sağlanacağını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.