Büyük Selçuklu Vakfı şehit aileleri ile iftar yaptı

Büyük Selçuklu Vakfı şehit aileleri ile iftar yaptı

Büyük Selçuklu Vakfı, iftarda şehit aileleri ile birlikte iftar yaptı.

Büyük Selçuklu Vakfı, iftarda şehit aileleri ile birlikte iftar yaptı. Damla Restuarantta şehit aillerini iftarda buluşturan Büyük Selçuklu Vakfı, şehitleri ve şehitlerin emanetini hiçbir zaman unutmadıklarını dile getirdi. Vakfın iftar programına AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkan Yardımcısı Mükremin Özdemir, vakıf yöneticileri ve çok sayıda şehit yakını katıldı. İftardan önce şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.
Büyük Selçuklu Vakfı olarak, şehitleri her zaman rahmetle yâd ettiklerini belirten Vakıf Başkanı Recep Öncel, “Şehitlik mertebesinin dinimizde önemli bir yeri vardır. Çünkü onlar vatanları için şehit olmuştur. Bu açıdan onları daima şükran ve minnet ile anıyoruz. Dualar ediyoruz. Tabii şehitlerimizin bıraktığı emanetleri var. Bu emanetlere sahip çıkmak da bizim en önemli görevimiz. Bu amaçla şehit aileleri ile yakından ilgileniyoruz ve ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışıyoruz” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, kendisinin de bir şehit torunu olduğunu ve dedesinin Çanakkale'de şehit düştüğünü ifade ederek, şehit ailelerine sahip çıkmanın kendileri için bir görev olduğunu kaydetti. Hükümet olarak şehit aillerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Üzülmez, “Şehit çocuklarımızın işe yerleştirilmesinde öncelik veriyoruz. Ev sahibi olmaları için TOKİ ile çalışmalar gerçekleştirdik ve 0 faizli kredi kullanmalarını sağladık. Çalışmalarımız hükümet olarak devam edecek. Çünkü şehit yakınlarının başımız üzerinde yeri vardır” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da yaşanan terör olaylarına sözü getirerek, hükümetin akan kanı durma noktasında kararlı olduğunu kaydetti. “Ancak akan kanın durmasını engelemek isteyen var” diyen Samancı, şunları kaydetti: “Bu engellemeyi Gezi Parkı olaylarında yapmaya çalıştılar. Ancak hükümetimizin dirayeti ve milletimizin duası ile başarıya ulaşamadılar. Türkiye'de başarıya ulaşamadıkları darbeyi bu sefer Mısır'da yaptılar. Amaçları bu bölgede daha çok kan akıtmak ve daha çok para kazanmaktır. Fakat Türkiye olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Doğu'da ve Güneydoğu'da akan kan tüm Türkiye'yi yasa boğmaktadır. Daha fazla gözyaşı ve kanın akmaması için Çözüm süreci nihai hedefine ulaşacaktır.”

HARUN YILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.