Bütçe zorlanıyor sabır taşıyor!

Bütçe zorlanıyor sabır taşıyor!

Sebebi bilinmeyen bir şekilde market ürün fiyatları arttı. Bunun yanı sıra son olarak Konya'da vatandaşın temel tüketim ürünlerinin başında yer alan ekmeğe ve minibüse de zam gelmesi insanların sabrını zorladı. Vatandaştan “Yeter artık” sesleri yükseldi

Türkiye'de yaşamak her geçen gün zorlaşıyor. Hayat pahalılığı sürekli artıyor. Her şeye zam geliyor. Vatandaşın maaşı ise olduğu yerde sabit kalıyor. Alım gücü düşen vatandaş, hayat pahalılığı karşısında kara kara düşünüyor. Marketlerde son günlerde fiyatlar ikiye katladı. Hayvansal gıda ürünleri başta olmak üzere çoğu kalem ürününe zam geldi. Konya'da vatandaşın en temel ihtiyaçlarının başında gelen ekmekte dahi fiyat artışına gidildi. Minibüs tarifelerinde değişiklik yaşanacak. Bu kış, diğer kışlar gibi olmayacak ve vatandaşın faturası daha da kabarık gelecek. Asgari ücretin 2 bin 800 TL olduğu Türkiye'de aylık maaşın en az 3'te ikisi giderlere gidecek.

EN SON 2020 YILININ AĞUSTOS AYINDA ZAM GELMİŞTİ!

7'den 70'e her şeye zam gelmeye devam ediyor. Son olarak minibüs tarifesine de zam geldi. Konya'da dolmuş ücretlerine zam gelmesi, vatandaşın tepkisine neden oldu. Zamlı tarife seferlerinin bugün başlayacağı duyuruldu. Uzaklık mesafelerine göre minibüs ücretleri en son 2020 yılının Ağustos ayında kısa mesafe 3.00, 3.25 ve 3.50 TL olarak yeniden belirlenmişti. Konya'da şimdi kısa mesafe 3.50, uzun mesafe de 4 lira olarak belirlendi. Döviz kurundaki yükselişin, her ürüne zam olarak yansıdığı belirtiliyor. Benzin, mazot, LPG fiyatı yükselişe geçiyor. İşçilik masrafları artıyor. Bunlar da vatandaşa zam olarak yansıyor.

EKMEĞE DE 35 KURUŞ ZAM GELDİ

Gıda ürünlerine gelen zamlar furyasına ekmek de dâhil oldu. Girdi maliyetlerinin artması birçok gıdaya zam olarak yansıyor. Bunun son örneklerinden biri de ekmek oldu. Konya'da ekmeğe 35 kuruş zam geldi. Zam ile birlikte Konya'da ekmek fiyatı 1 lira 75 kuruş oldu. En son 2020 yılının Kasım ayında ekmeğe zam gelmişti. 1 lira 20 kuruştan satılan ekmek, Ağustos ayında 1.40 liraya yükselmişti.

SON 10 AYDA 8 KEZ ZAM GELDİ!

Kış aylarında vatandaşın en önemli giderlerinin başında doğal gaz geliyor. 2021 yılı içerisinde doğal gaza toplamda 8 kez zam geldi. Vatandaşın faturası, bu kış daha da kabarık gelecek. Kullanımın aynı olmasına karşın, vatandaşın yüksek fatura ödeyecek olması ise tepkilere neden oluyor. 2020 yılının kışında (doğal gaza 8 kez zam gelmeden önce) Konya'da vatandaşın ortalama ödediği doğal gaz faturası 450 ile 600 TL arasında değişmişti. Bu yıl, daha yüksek fatura geleceği öngörülüyor.

ELEKTRİK YÜZDE 122 ORANINDA ZAMLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2018'den bu yana mesken abonelerinin elektrik faturaları yüzde 122 civarında zamlandı. 2021 yılı içerisinde elektriğe birkaç kez zam geldi. Konya'da da elektrik faturalarının yüksek gelmesi, vatandaşı zorluyor. Vatandaş, “Kullanım aynı ama faturalar daha kabarık” diyor. Masrafların arttığı kış aylarında elektrik faturası vatandaşı daha da zorlayacak.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum