Büşra Yıldız:  “Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz”

Büşra Yıldız:  “Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz”

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Büşra Yıldız 

“âyinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz”

 

Siyaset, toplumumuzda genellikle ahlaka rağmen yapılan bir iş olarak görülmektedir. Partimizin bu konudaki en önemli farklılığı; siyasetin bir iş yahut meslek olarak görülmesine engel olmak ve ahlaklı/etik siyaseti savunmaktır. Siyaset, ancak doğru ve dürüst insanlarla amacına ulaşacaktır.

Geçtiğimiz günlerde, ilimizde en fazla gündem olan konu, lokanta esnaflarımızın anayasal hakları çerçevesinde seslerini duyurmaya çalışmalarıydı. Milletimizin ekonomik sıkıntıları, katlanılması öylesine güç bir noktaya ulaştı ki artık hükümetin de elini taşın altına koyması gerektiği daha çok dillendirilir oldu. Çünkü lafla peynir gemisi yürümüyordu. Bildiğiniz üzere 2020 yılı sonunda ancak verilebilen destek paketleri, esnaflarımızın kirasını bile karşılamayacak kadar azdı. DEVA Partisi olarak, koronavirüs salgınının ilk çıktığı günlerde alınması gereken önlemlere ilişkin bir açıklama yapmıştık. Aradan geçen bir yıl, yaptığımız açıklamadaki önlemlerin gerekliliği ispat etmeye yetmiştir. Biz; elektrik, doğalgaz ve su ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini, vergilerde muafiyet, indirim ve erteleme yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, işsizlik fonunun istihdam teşviki için devreye sokulması gerektiğini bir yıl önce dile getirmiştik. Ancak önerilerimizin hiçbiri tam anlamıyla uygulanmadı ve milletimiz pandemi döneminde kendisini yalnız bırakılmış hissetti.

Pandeminin ortaya çıkardığı tüm bu sıkıntılara bir de kötü yönetim eklenince millet olarak yükümüz kat be kat artmaktadır. Hukuku ve hesap verilebilirliği tesis etmediğimiz müddetçe de artmaya devam edecektir.

 “Adalet”

Partimizin temel amacı; hukuk devletini ve adaleti yalnızca sözde kalmayarak zihniyet değişimi ile tesis etmektir. Hukuksuzluk, hayatımızın nerdeyse her alanında kendini göstermekte ve artık maalesef olağan karşılanmaktadır. Ancak hukuksuzluğa karşı durmak, hem vatandaş olarak hem Müslüman olarak hepimizin sorumluluğudur. Bizler DEVA Partisi olarak, hukuku ve adaleti savunmaktan geri durmayacağız.

Kamu personel alımında, kayırmacılık yöntemine dönüşen mülakattan dolayı, hak edenin hakkını alamadığı bir ülkede adaletten bahsedilebilir mi? Mülakat adı altında yapılan kayırmacılığı kaldırmak, kamu ihalelerinde şeffaflığı sağlamak partimizin en önemli vaatlerinden biridir. Çünkü Allah, emaneti ehline vermeyi ve adaleti emretmektedir.

Tarihte önemli adalet çığlıklarından biri 19. yy’ın sonlarında Fransa’da meşhur Dreyfus olayında yaşanmıştır ve Dreyfus işlemediği bir suçla yargılanmıştır. Bu olayla ilgili Emile Zola, ‘Suçluyorum’ adlı yazısında, adaleti yerine getirmek ellerinde olmasına rağmen hiçbir şey yapmayanlar ve gerçeği bildiği halde susanlar için büyük bir yakarış dile getirmiştir: “Üstelik bu insanlar uyuyabiliyorlar, eşleri ve çocukları var, onları seviyorlar!” Bu nedenle gözümüzü ve kulağımızı kapatmak, bizi sorumluluktan kurtarmayacaktır. ‘Yüksek yargı üyesinin televizyon kanalına bağlanarak siyasi bir konuda görüş belirtmesinin’ bile yaşandığı bir ortamda, bize düşen yalnızca hukuku savunmaktır.

 

“Avukatlar Günü”

Bir 5 Nisan’ı daha geride bıraktığımız günlerde, öncelikle tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum. Yargının kurucu unsurlarından olmamıza rağmen, yargı mekanizmasından sürekli dışlanmaktayız. Saatlerce duruşma beklemek, dosya incelemek için dil dökmek, öldürülmeyi göze alarak haciz mahalline gitmek gibi onlarca sorun maalesef mesleğimizin bir parçası durumunda. Genç avukatların yaşadığı ekonomik problemler ise çözülmeyi bekleyen büyük bir sorun. DEVA Partisi olarak acilen; KDV oranlarının indirilmesi, CMK ücretlerinin iyileştirilmesi, SGK prim ve vergi mükellefiyetlerinin hafifletilmesi gerektiğini savunuyoruz. Taleplerimizin dinlendiği ve sorunlarımızın çözümü için en azından adım atıldığı günler diliyorum.

Gazetelerinde bir demokrasi kürsüsü oluşturarak yazılarımıza yer veren Merhaba Gazetesi’ne teşekkür ediyor, hukuk devletinin ve adaletin tesis edildiği günlere ulaşmak temennisiyle sağlıklı günler diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.