Büşra ve Duygu Gençliksporun onuru oldu

Büşra ve Duygu Gençliksporun onuru oldu

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Voleybol takımı altyapısından yetişen Büşra ve Duygu milli takım seçmelerinde ilk 30a kalarak ciddi bir başarıya imza attılar.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Voleybol takımı altyapısından yetişen Büşra ve Duygu milli takım seçmelerinde ilk 30’a kalarak ciddi bir başarıya imza attılar. Türkiye Voleybol Federasyonu milli takım için altyapı seçmelerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilirken, Konya’dan da genç sporcuların katıldığı seçmelerde Türkiye genelinde pırıl pırıl 30 genç gelecek yıllarda milli takımı oluşturacak isimler olarak seçildi. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor okullarında yetişen iki genç sporcuda milli takım altyapısına seçilen 30 sporcudan ikisi oldu. 1998 doğumlu sporcular Büşra Önaldı (1.93,6) ve Duygu Ünlen (1.76) gösterdikleri başarı ile Türk voleybolunun yeni yıldızları olmaya ilk adımı attılar.

Genç sporcuların antrenörü Fatoş Altas, yakalanan başarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Gerçekten bizim için çok büyük bir başarı. Bu arkadaşlarımızın başarılarının diğer arkadaşlarını ve diğer bu spor dışında olan bayanları da teşvik edeceğini düşünüyoruz. Bu açıdan bizim için çok önemli. 2 yıl öncede bir sporcumuz milli takıma gitmişti. Onun ardından da ciddi bir artış sağlamıştık. Bu anlamda mutluyuz.” dedi. 

Sporculardan Büşra hakkında bir parantez açan Altas, uzun yıllardır bu tipte bir sporcuyla çalışmadıklarını ifade etti, “Büşra bizim için ayrı bir önemi var. 12 yıllık antrenörlük hayatımda bu yaş grubunda böyle bir boyda bir sporcumuz olmamıştı. Konya’da bu tipte bir oyuncu bulamıyorduk.  Bu anlamda aslında gitme taraftarı değiliz ancak onun geleceği adına ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Burada sade benim bir çalışmam yok onu da belirteyim, Bu iki sporcumuzun üzerinde de emekleri olan İl Müdürümüz Ömer Ersöz’ün yanı sıra Ali Aslandağ ve Aslan Sami Şen hocamıza da Konya voleybolu adına teşekkür etmemiz gerekiyor.

Voleybola okuldaki öğretmeninin teşvikiyle başladığını belirten Büşra, “Benim bu spora girmemde okuldaki Beden Eğitimi öğretmenim öncü oldu. Onun önceliğinde bu spora başladım. Sonrasında da buradaki hocalarımın ciddi katkıları oldu. Bu spora başlamadan önce böyle bir başarı beklemiyordum açıkçası. Milli takım seçmelerine gitmeden öncede teklifler olmuştu ancak seçmeler sonrasında ilgi daha da arttı. Bu sporda daha iyi bir noktaya gelmek istiyorum ve elimden geleni yapacağım.” dedi. 

Duygu ise mutluluğunu ve hedeflerini şöyle anlattı, “Ben de bu spora başlarken böle bir yükseliş beklemiyordum. Ama hocalarım sayesinde bu duruma geldim. Milli takım seçmelerinde başarılı olduğum için mutluyum. Umarım o formayı taşıyabilirim. Konya’da yetişen ve milli takım seçmeleri sonrası bir anda voleybol camiasına bomba gibi düşen Büşra Önaldı geleceği Gamova’sı olarak gösteriliyor. 2.02 boya sahip olan Rus sporcu Gamova’nın tahtına oturması beklenen genç isime 1. Lig takımlarından ve ülke dışından da ciddi teklifler yağmaya başladı. 1. lig ekiplerinden Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe’nin peşinde olduğu oyuncuya Azerbaycan ve Rusya takımlarında da teklif var. 1.93,6 boya sahip Büşra henüz 14 yaşında ve boy gelişimini sürdürmesi bekleniyor. Büşra ile 31 yaşındaki Rus sporcu Gamova arasında sadece 9 santimlik bir fark var.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.