Bursalı Sanayicinin Enerji Danışmanlığını Enervis Üstlendi

Bursalı Sanayicinin Enerji Danışmanlığını Enervis Üstlendi

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen ve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UrGe) projesi olan 'Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Tekstil ve Otomotiv Kümeleri'nin enerji verimliliği danışmanlığını, 80 yıllık EWE AG’nin enerji sektöründeki.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen ve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UrGe) projesi olan 'Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Tekstil ve Otomotiv Kümeleri'nin enerji verimliliği danışmanlığını, 80 yıllık EWE AG’nin enerji sektöründeki bilgi birikiminin Türkiye’deki temsilcisi Enervis üstlendi.

BOSB ile Enervis arasında, Otomotiv ile Tekstil Kümeleri’ndeki 17 firmanın enerji verimliliği danışmanlıklarını kapsayan sözleşme, BOSB Başkanı Ali Uğur ile Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu tarafından imzalandı. İmza töreninden sonra konuşan BOSB Başkanı Ali Uğur, Gerek doğalgaz gerekse elektrik tüketimlerinin en yoğun gerçekleştiği alanların sanayi bölgeleri olduğuna dikkat çekti. Uğur, sanayi kuruluşlarındaki enerjiyi verimli kullanma bilincinin gelişmeye başladığını fakat daha da artırılması gerektiğini belirtirken, BOSB’un bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını hatırlattı.

Enervis Genel Müdürü Kipoğlu iseTürkiye’deki diğer sanayi bölgelerine örnek olacak bir projeye imza atmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu ise “Enerjinin verimli kullanımı gelecekte daha da önem kazanacaktır. Bu bağlamda uzman bir danışman olarak seçilmekten onur duyuyoruz. Bu proje kapsamında da amacımız tekstil ve otomotiv sektöründe hizmet veren firmaların üretim tesislerinde enerjinin verimli kullanımını sağlamak üzere yapılacak tespit çalışmaları ile aynı zamanda sürdürülebilir bir enerji yönetim modelinin de bu tesislerde hayata geçirilmesini müşterilerimize önereceğiz.” diye konuştu.

Proje kapsamında bakanlık, sanayi firmalarına, işletmeleri içerisinde verimliliği artırıcı önlemler almaları amacıyla yapılacak olan enerji etüt çalışması için hibe desteğinde bulunuyor. Yapılan açıklamada, projenin amacının BOSB’de faaliyet gösteren 17 firmanın, üretim maliyetlerinin en önemli faktörlerinden biri olan enerji maliyetlerinin azaltılması ve kontrol altına alınabilmesi için enerji verimliliği etütlerinin gerçekleştirilmesi olduğu dile getirildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çalışmanın, Türkiye’de model bir çalışma olması hedeflenmektedir. Bu kapsamda yapılacak olan enerji etüt faaliyetlerinde, EWE AG enerji uzmanlarıyla, Enervis’te çalışmakta olan, konusunda uzman mühendisler ortak bir çalışma gerçekleştirecekler. Bu çalışmada kapsamda enerji verimliliği etüt çalışması yapılacak işletmelerde enerji etüt çalışmaları yapılacak, üretimde enerjinin verimli kullanılıp kullanılmadığı, işletme içerisinde enerji kayıplarının olup olmadığı ve hangi yöntemlerle ve alınabilecek önlemlerle nasıl bir iyileştirme sağlanabileceği gibi analizler yapılacaktır. Yapılacak bu çalışma ile işletmelerde enerji verimliliğinin artırılmasının sağlanması hedeflenmektedir."


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.