Bursalı İşadamları Yıl Sonunda Doların 2 Liranın Üzerinde Olacağını Düşünüyor

Bursalı İşadamları Yıl Sonunda Doların 2 Liranın Üzerinde Olacağını Düşünüyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'nın üyeleriyle yaptığı Ekonomik Durum Değerlendirme Anketi’nin ikincisinin sonuçlarını açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'nın üyeleriyle yaptığı Ekonomik Durum Değerlendirme Anketi’nin ikincisinin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılan işadamlarına göre yıl sonunda dolar 2 TL’nin, Euro da 2,70 TL’nin üzerinde olacak. 2014 yılında yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke ekonomisine olumlu-olumsuz etkisi olmayacağını düşünen işadamlarına göre büyüme hedefin altında kalırken, ihracatta hedef aşılacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, meclis üyelerinin yılsonu beklentilerini ortaya çıkarmak amacıyla 12 sorunun yer aldığı elektronik bir anket düzenlediklerini söyledi. Odanın 128 meclis üyesinden 114’ünün katıldığı anketin sonuçlarına göre en önemli sorunun bölgedeki siyasi gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar olduğunun ortaya çıktığını belirten Burkay, 114 meclis üyesinin yüzde 40’ının yıl sonu dolar kurunun 2.00-2.15 TL aralığında kalacağını öngördüğünü aktardı.

Burkay’ın açıkladığı ankete göre, işadamlarının yüzde 47’si Euro'nun 2,70 TL’nin altında seyredeceğini tahmin ediyor. Yüzde 59’una göre büyüme, hedefin altında kalacak. Yüzde 44’üne göre büyüme oranı yüzde 3’ün altında gerçekleşecek. Cari açık yıl sonunda 55-60 milyar dolar olacak.

Geçen yıl 153 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat cephesinde ise beklentiler olumlu. BTSO meclis üyeleri ihracatta hedeflerin tutturulacağına inanıyor. Ankete katılanların yüzde 27’si ise beklentilerini arttırarak 2013 yılsonu ihracat hedefi olan 158 milyar doların aşılıp 160 milyar dolara ulaşılacağı öngörüsünde bulunuyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.