Bursalı Çiftçilere Tarsim’den 54 Milyon Liralık Ödeme

Bursalı Çiftçilere Tarsim’den 54 Milyon Liralık Ödeme

TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı Bursa’da 2014 yılında armut başta olmak üzere kiraz, zeytin, nektarin ve erik gibi meyve ve sebzelerde sigortalı üreticilere toplam 54 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapılacak.Tarım Sigortaları Havuzu...

TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı Bursa’da 2014 yılında armut başta olmak üzere kiraz, zeytin, nektarin ve erik gibi meyve ve sebzelerde sigortalı üreticilere toplam 54 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapılacak.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda 2014’da Bursa'da çeşitli tarihlerde oluşan doğal riskler sebebiyle, bitkisel ürün ve hayvanları hasar gören sigorta yaptırmış üreticilere sembolik çekleri verildi.

TARSİM tarafından düzenlenen bilgilendirme ve temsili hasar ödeme/çek verme toplantılarına devam ediyor. Ayrıca çeşitli tarihlerde hasar ödemesi almış üretici, sigorta şirketi ve sivil toplum örgütleri ile üreticileri bir araya toplayarak bilgilendirme yapıyor. Bursa'da gerçekleşen toplantıda da sistem ve uygulamalar hakkında bilgi verilirken, doğal afetlerde her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi.

Toplantıda konuşan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, tarımsal üretimin dolu, don, sel ve aşırı yağış gibi birçok doğal afetin etkisine açık olduğunu belirterek, bu afetlerden korunmanın tek yolunun ise tarım sigortası olduğunu söyledi. İl Müdürü Çelik, TARSİM sigorta poliçe bedellerinin yüzde 50 destekleme kapsamında olduğunu ifade ederek, üreticileri ürün ve hayvanlarını tarım sigortası ile korumaya almaya çağırdı.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak ise dünyada uygulanan tarım sigortası programları ve devlet destekli tarım sigortaları sistemleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

SİGORTA POLİÇE SAYISI 4,4 MİLYONU GEÇTİ

Toplantıda yapılan bilgilendirmede; devlet destekli tarım sigortaları sistemi kapsamında ülke genelinde sistemin başlangıcından bugüne kadar poliçe sayısının 4,4 milyon adedi geçtiği belirtildi. Yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandığı belirtilerek, yıl sonuna kadar yapılacak hasar ödemelerinin 1.6 milyar TL'yi geçeceği bildirildi.

BURSA'DA TOPLAM 54 MİLYON TL HASAR ÖDEMESİ

TARSİM Bursa Bölge Müdürlüğüne bağlı olan Bursa’da ise 2014 yılında armut başta olmak üzere kiraz, zeytin, nektarin ve erik gibi meyvelerin yanı sıra sebzelerde dolu ve don hasarları olduğuna dikkat çekilerek, sigortalı üreticilere 20 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığı vurgulandı. Önümüzdeki günlerde ise 34 milyon TL'nin üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirilerek üreticilerin mağduriyetlerinin giderileceği bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.